Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » Kuşak çatışmasında güzellik

Kuşak çatışmasında güzellik

Kuşak çatışmasında güzellik10 Ocak 2017 - 12:01
Nova Oyun Yapım'a ait 'Takma Kirpikler'de Ayşen İnci ve Nihan Tarhan rol alıyor
GÖKHAN KARAKAŞ
 
Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçısı Ayşen İnci, Nova Oyun Yapım’a ait 'Takma Kirpikler' isimli oyunla geçen hafta sahne Akatlar Kültür Merkezi’nde seyirci karşısına çıktı. Devlet sanatçısı İnci, oyunun hem yönetmen koltuğunda hem de oyuncu kadrosunda yer alıyor.
 
Elçin Gürler’in yazdığı iki kişilik oyunda Ayşen İnci'ye Nihan Tarhan eşlik ediyor. Ayşen İnci ise 'Takma Kirpikler'de Mualla Yücesoy karakterini canlandırıyor.
 
Yaşlılık, gençlik, güzellik gibi kavramların vurgulandığı 'Takma Kirpikler' oyunu, genç tiyatro öğrencisi Güneş ile Osmanlı asilzadesi ve deneyimli aktrist Mualla Yücesoy arasındaki ilişkiyi konu ediniyor. 'Takma Kirpikler', iki kadın sanatçı üzerinden kuşak çatışmasına ve Türkçenin değişimine parmak basıyor. Televizyon dizilerinde de seyirci karşısına çıkan Ayşen İnci,'Takma Kirpikler' hakkında şöyle konuşuyor: “Yine Elçin’in yazdığı 'Sardunya Çiçekleri’ni de ben yönetmiştim. Elçin, kalemini sevdiğim ve rahat çalıştığım bana sınırsız özgürlük sağlayan bir yazar. Geçmişe, parlak günlere, alkış seslerine duyulan hasreti oyunda anlatmaya çalıştık. Yabancısı olmadığım bu duygusal oyunu ilk okuduğumda sevmeme ve oynamak istememe neden oldu. Genç ve yetenekli rol arkadaşım Nihan Tarhan da övgüye değer.”
 
Elçin Gürler ise, “Bu oyun uzun süredir aklımdaydı. Yaşadığımız çağdaki güzellik tutkusu ve değişen estetik kavramı beni bu oyunu yazmaya itti. Yaşlılık ve güzellik kavramları arasındaki çatışmayı böyle bir tiyatro sahnesi aracılığıyla vermek istedim. Güneş ve Mualla karakterlerinin ortaya çıkması da zıtlıkların harmanlanmasıyla oldu. Tiyatronun içinden gelen izleyicilerin tepkilerine çok güveniyorum. Duayen sanatçı Ayşen İnci’nin ilk kez bir oyunda hem yönetmen hem oyuncu olması bana ayrı gurur verdi” dedi.
 
İstanbul'da yaşanan hava koşulları nedeniyle oyunlarına birkaç günlüğüne ara veren Nova Oyun Yapım'ın prodüksiyonu 'Takma Kirpikler', ocak ayı boyunca seyircisiyle buluşmaya devam edecek. Oyunun program bilgisine Nova Oyun Yapım'ın web sitesinden ulaşılabilir.