Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » Kumbaracı50’de sezonun son oyunu

Kumbaracı50’de sezonun son oyunu

Kumbaracı50’de sezonun son oyunu27 Mayıs 2013 - 10:05 | Ayşenil Şamlıoğlu ve Tomris İncer ölüyü öldüğüne inandırmaya çalışıyorlar.
Yiğit Sertdemir'in yazıp yönettiği "Öldün, Duydun Mu?", intihar eden bir adamın hayatını masal şeklinde gözden geçiriyorSEÇKİN SELVİ

İlk kez 2006 yılında seyirciyle buluşan oyun, “15den önce 6dan sonra” projesi kapsamında yeni bir ekip ve tasarımla tekrar yorumlandı.

Yiğit Sertdemir'in yazıp yönettiği oyunun ışık tasarımı İsmail Sağır, kostüm ve makyaj tasarımı Candan Seda Balaban’a ait. Selim Can Yalçın özgün müziğini piyanoda seslendiriyor, kendisine kemanla Ezgi Ünlü eşlik ediyor. Hareket çalışmaları İlyas Odman’ın katkısıyla gerçekleşen oyunun yeni yorumunda Ayşenil Şamlıoğlu, Tomris İncer ve Yiğit Sertdemir rol alıyor.

Oyunda büyük bir gürültüyle gözlerini açan adam, kendini hiç bilmediği tuhaf bir yerde gömülü olarak buluyor. Ne hareket edebiliyor ne de konuşabiliyor. Adama içinde bulunduğu durumu anlatmak üzere, bir masalcı geliyor. Aslında adam intihar etmiştir ve hayatının masal olarak gözden geçirileceği bir yerde bulunmaktadır. Sonrasında, beklenmedik bir şekilde olaya Ebe olduğu söylenen kişi katılıyor.

Oyun, 27-28-29-30-31 Mayıs 20:30’da Kumbaracı50’de izlenebilir.