Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » Kumbaracı50'de duraksız tiyatro

Kumbaracı50'de duraksız tiyatro

Kumbaracı50'de duraksız tiyatro07 Mart 2013 - 02:03 | Sumru Yavrucuk "Kimsenin Ölmediği bir Günün Ertesiydi" oyunu ile "Umut" isimli bir travestiyi canlandırıyor.
Kumbaracı50 usta oyuncuları birbirinden farklı rollerle tiyatro severlerin önüne çıkartıyorKumbaracı50'de bu hafta, sinema dünyasında yer alan önemli isimlerin sahnede performanslarını izleme şansı doğuyor. Tomris İncer ve Sumru Yavrucuk gibi tanınmış oyuncuların yer aldığı tiyatro oyunları, izleyenlere oyuncuların çok farklı yönlerini gösterecek.

Senaryosunu, yönetmenliğini ve dekor tasarımını Yiğit Sertdemir'in üstlendiği, 3 kadının gerçekle ince bağını gözler önüne seren ve tek bir geceyi anlatan oyunu "Katilcilik", Aslı Can Kortan, Gülhan Kadim ve Şirin Keskin'in oyunculuğuyla 8 - 9 - 10 Mart akşamları sahnede olacak.

Seyirci beklentilerinin ve seyrediş halinin nereye evrildiğini, seyredilen“şey”in nereye doğru gittiğini/götürüldüğünü araştıran bir sözsüz
oyun olan “Dertsiz Oyun”, Yiğit Sertdemir tarafından sahneye konuyor. "Seyretme üzerine bir seyirlik" olan oyun, 11 Mart akşamı Kumbaracı50 sahnesinde olacak.

Usta oyuncu Tomris İncer'in başrolde olduğu "Gerçek Hayattan Alınmıştır" oyunu, bir adam ile annesinin bir mekanı onarmak için bir araya gelerek günlük konuşmalarla birbirlerine ulaşma çabasını izleyenlere gösterecek. Havadan sudan konuşmaların evrildiği nokta, sırların ve yaraların tekrar ortaya çıkmasına sebep oluyor. Yiğit Sertdemir'in hem yönetmen, hem oyuncu olarak yer aldığı "Gerçek Hayattan Alınmıştır", 12 - 13 Mart akşamları sahnede olacak.

12 -14 - 15 - 16 Mart günleri, "Kimsenin Ölmediği bir Günün Ertesiydi" oyunu ile Umut isimli bir travestiyi canlandıran oyuncu Sumru Yavrucuk, aynı zamanda oyunun yönetmenliğini de üstleniyor. Tek kişilik oyunda, bir dramı sahneye koyan oyuncu, Türk toplumundaki bir travestinin yaşamını, yaşam savaşımını artı ve eksileriyle yorumlarken bilinen ama bugüne kadar çizilip çözülemeyen bir “travesti” karakterini gözler önüne seriyor.

Oyunların biletleri Kumbaracı50 gişesinden ve www.biletix.com sitesinden temin eidlebilir.