Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » Koruma ve gözetim altında dört oyun

Koruma ve gözetim altında dört oyun

Koruma ve gözetim altında dört oyun10 Eylül 2014 - 12:09
Sahnesi kimliği belirsiz kişiler tarafından tahrip edilen Dostlar Tiyatrosu, "Yaşamaya Dair" oyununu dört gün boyunca emniyetin koruma ve gözetimi altında sahneleyecek
Dostlar Tiyatrosu'nun Ali Paşa Hanı'ndaki sahnesi, Ramazan Bayramı'na denk gelen günlerde kimliği belirsiz kişiler tarafından tahrip edilmişti. Bu nedenle Dostlar Tiyatrosu, eylül ayının ilk günlerinde sahneleyemediği "Yaşamaya Dair - Bursa Cezaevi'nden Mektuplar"ı emniyetin koruma ve gözetimi altında 18, 19, 20 ve 21 Eylül tarihleri arasında yeniden sahneleyecek.
 
Genco Erkal ve Tülay Günal'ın performanslarıyla; piyano ve viyolonsel eşliğinde sahnelenen “Yaşamaya Dair - Bursa Cezaevi’nden Mektuplar”da; Fazıl Say, Zülfü Livaneli, Cem Karaca, Tarık Öcal, Edip Akbayram, Tolga Çebi, Nadir Göktürk ve Timur Selçuk'un aralarında olduğu besteciler Nâzım şarkıları seslendiriyor. Giysi tasarımını Özlem Kaya’nın, ışık tasarımını Yüksel Aymaz’ın, koreografisini Sernaz Demirel’in yaptığı oyunda, şarkılara Yiğit Özatalay piyanosuyla, Deniz Doğangün de viyolonseliyle eşlik ediyor.
 
“Yaşamaya Dair - Bursa Cezaevi’nden Mektuplar” oyununun biletleri, Biletix’ten ve Ali Paşa Hanı'ndaki gişeden alınabilir.