Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » İzleyici “Huzur Sokağı” sahnesine sığmadı

İzleyici “Huzur Sokağı” sahnesine sığmadı

İzleyici “Huzur Sokağı” sahnesine sığmadı18 Ekim 2012 - 06:10
Fatihlilerin yoğun ilgi gösterdiği oyunda yaşanan izdiham nedeniyle yer bulamayanlar 2 saatlik oyunu ayakta izledi

Şule Yüksel Şenler'in yayımlandığı dönemde satış rekorları kıran romanı "Huzur Sokağı", ATV'de yayınlanan aynı adlı televizyon dizisiyle eş zamanlı olarak tiyatro sahnesinde yerini aldı.

İstanbul Temaşa Tiyatrosu tarafından sahnelenen ve Şule Yüksel Şenler’in danışmanlığında hazırlanan “Huzur Sokağı”nı tiyatroya Firuz Erkam uyarladı. Yaşar Alptekin’in yanı sıra Özlem Sarıcamlık, Mert A. Yerli, Semiray Şentürk ve İbrahim Coşkun’un başrollerinde yer aldığı, Kaan Basmacıoğlu’nun yönettiği oyun, 13 Ekim’de Fatih Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde izleyicilerle buluştu.

Fatihlilerin yoğun ilgi gösterdiği oyunda yaşanan izdiham nedeniyle yer bulamayanlar 2 saatlik oyunu ayakta izledi.
"Huzur Sokağı", 1970’te Yücel Çakmaklı tarafından “Birleşen Yollar” adıyla filme de aktarıldı; filmde Türkan Şoray ve İzzet Günay başrollerde yer aldı. Romanın ATV'deki dizi versiyonunda ise Kutsi, Selin Demiratar, Güven Hokna, Nilgün Kasapbaşıoğlu, Sinem Öztürk'ün başrollerde bulunduğu geniş bir oyuncu kadrosu var.

“Huzur Sokağı” 1969-1970 yıllarında Bugün gazetesinde tefrika edilmeye başlandı. Kitap, 101 baskıya ulaştı ve yıllar içinde bir milyondan fazla sattı. Roman, eski, yoksul bir İstanbul sokağında geçiyor. Dindar ve yoksul sokağın gözbebeği üniversiteli Bilal romanın baş kahramanı. Kavuşulamayan bir aşk öyküsü olarak mahalleli Bilal ve apartman kızı Feyza’nın aşkları romanın odak noktasında yer alıyor.

Oyun 20 Ekim’de Bahçelievler Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi, 21 Ekim’de Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde izlenebilir.