Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » İstanbul İzmir’i Ağırlıyor

İstanbul İzmir’i Ağırlıyor

İstanbul İzmir’i Ağırlıyor15 Nisan 2013 - 10:04 | Polly Stenham’ın oyunu Türkiye’de ilk kez sahneleniyor.
Oyun Kutusu’ndan “O Yüz” ve “Kırmızı Dükkân”SEÇKİN SELVİ

İzmir’in genç topluluklarından Tiyatro Oyun Kutusu, bu tiyatro döneminde sahneledikleri iki oyunu İstanbul’da dört gün boyunca Mekan Artı sahnesinde sergiliyor.

Tiyatro Oyun Kutusu’nun 18 ve 19 Nisan günleri sergileyeceği oyun, “O Yüz”. In-yer-face akımının genç yazarlarından Polly Stenham’ın 19 yaşında yazdığı ilk oyunu “O Yüz”, 2007 yılının Nisan ayında Londra’da Royal Court Theatre’da sahnelendi ve Evening Standard gazetesinin tiyatro dalında verdiği Charles Wintour Ödülü, Eleştirmenler Birliği’nin En Umut Veren Oyun Yazarı Ödülü, Tiyatro İşletmecileri Derneği En İyi Yeni Oyun Ödülü olmak üzere 2007 yılının önemli ödüllerini aldı. Royal Court’un Genç Yazarlar Programı’ndan mezun olan Polly Stenham’ın oyunu için Daily Telegraph gazetesi eleştimeni Charles Spencer, “30 yıllık eleştirmenlik yaşamımda gördüğüm en çarpıcı ‘ilk oyun’lardan biri,’” diye yazdı.

Oğluna tutkulu bir anne, delirmek üzere olan bir oğul, eğlencesi işkence olan bir kız ve Hong Kong'da yaşayan babanın gelmesiyle yüzleşen yaşamların konu edildiği oyunu Ahmet Gökhan Biçer çevirdi. Serdar Saatman yönetti. Zeynep Nutku, Yarkın Ünsal, İrem Deniz, Gonca Altıntaş, Reyhan Taşkınlar rolleri paylaşıyorlar.

“Kırmızı Dükkân” seks kölesiyle de tanıştığımız değişik bir komedi.


Serdar Saatman’ın yazıp yönettiği “Kırmızı Dükkân”, topluluğun sahnelediği ilk komedi oyunu olma özelliğini taşıyor. Müzik düzenlemesi Masiya-Zümrüt Şahin ikilisinin çalışması olan oyunda Zümrüt Şahin solist olarak da sahnede yerini alıyor. Koreografisini Yarkın Ünsal’ın yaptığı oyun, aynı apartmanda yaşayan üç kadının bir patlama sonucunda kendilerini bir Seks-Shop’ta bulmalarını ve daha da beteri o dükkânda mahsur kalmalarını aktarıyor.



Cana Gedik, Gonca Altıntaş, Sevcan Yaman ve Mert Arat-Volkan Avşar’ın oynadıkları oyunun kadınları dükkânda satılan her ürünle karşılaştıklarında, kendilerinin bile hiç bilmedikleri yönleri ortaya çıkıyor. Gerçek yaşamda hiçbir yere konumlandıramadıkları kadınlıklarını bu dükkânın kilitli kapıları ardında buluyor ver yeni bir yaşamı keşfediyorlar.

“O Yüz”: 18 ve 19 Nisan 20.30, “Kırmızı Dükkân” 20 Nisan 15.30 ve 20.30, 21 Nisan 15.30.
(Mekan Artı- Üftade Sokak 31, 0212. 224 57 56)