Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » İş Oyuncuları'ndan ''On İkinci Gece''

İş Oyuncuları'ndan ''On İkinci Gece''

İş Oyuncuları'ndan ''On İkinci Gece''21 Mayıs 2013 - 01:05
İş Bankası çalışanlarının oluşturduğu İş Oyuncuları Tiyatro Topluluğu Shakespeare’in “On İkinci Gece” oyunuyla tiyatro tutkunlarını selamlıyorİş Bankası ve İştirak çalışanlarının oluşturduğu “İş Oyuncuları Tiyatro Topluluğu”, İngiliz yazar William Shakespeare’in en çok sergilenen komedyalarından biri olan “On İkinci Gece”yi kendilerine has yorumlarıyla sahneye koyuyor. İş Sanat sahnesinde 25 Ocak’ta gerçekleşen gala ile sahneye adım atan “İş Oyuncuları”na yine İş Bankası’nın müzikle ilgilenen çalışanlarının oluşturduğu “İş Bankası Orkestrası” eşlik ediyor.

Seçkin Selvi'nin "On İkinci Gece" değerlendirmesini okumak için tıklayın

İş Oyuncuları Tiyatro Topluluğu, İş Bankası’nın ve iştiraklerinin farklı iş kollarında görev alan çalışanlarından oluşuyor. Daha önce mesai dışı zamanlarda birlikte tiyatro yapan bir grup İş Bankası çalışanı ile tiyatro macerasını beraber yürüttükleri profesyonel oyuncuları buluşturan topluluk, 2012’nin yaz aylarında oyun seçme sürecine başladı. Shakespeare’in On İkinci Gecesi’nde karar kılan İş Oyuncuları, dramaturji ve sahne üstü çalışmalarını yıl boyunca sürdürdü.

Klasik olanı çağdaş olanla buluşturan oyunun yönetmenliğini ise tiyatronun genç ve başarılı yönetmeni, aynı zamanda bir İş Bankası çalışanı olan Abdullah Cabaluz üstleniyor.
“On İkinci Gece” oyunu 26 Mayıs tarihinde İş Sanat’ta tiyatro tutkunlarıyla buluşuyor. Oyunun gelirleri ise Darüşşafaka Cemiyeti’ne bağışlanacak.