Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » İDOBale Chicago'da

İDOBale Chicago'da

İDOBale Chicago'da16 Ekim 2012 - 06:10
İDOBale 20 Ekim'de Northeastern Illinois University Auditorium Performance Space’deki gala gecesinde, "Minyatür" isimli eserle sahne alacakİstanbul Devlet Opera ve Balesi Uluslararası Chicago Müzik ve Dans Festivali’ne katılıyor.

Uluslararası Chicago Müzik ve Dans Festivali, kültürel anlayışı ve paylaşımı ilerletmek, günlük yaşamın önemli ve vazgeçilmez bir parçası olan, dünyanın çeşitli müzik ve dans geleneklerinin evrensel takdir ve desteğini elde etmek için uluslararası sanatçı ve toplulukları bir araya getiriyor.



Festivalde İstanbul Devlet Opera ve Balesi 20 Ekim'de Northeastern Illinois University Auditorium Performance Space’deki gala gecesinde sahne alacak. Gecede Başkoreograf Ayfer Zeren yönetiminde “Minyatür” adlı eseri sahneleyecek. Devlet Opera ve Balesi dansçıları Ebru Cansız Atay, Deniz Zirek, Pınar Müldür, Elif Korugan, Deniz Özaydın ve Mehmet Nuri Arkan’ın dansettiği “Minyatür” adlı eserin koreografisini Patrick de Bana, müziği Vivaldi’ye ait eserin repetitörlüğünü Çiğdem Tezcür üstlenirken, kostüm tasarımı ise Gizem Betil imzasını taşıyor.