Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » İDOB Otello'yu sahneye koyuyor

İDOB Otello'yu sahneye koyuyor

İDOB Otello'yu sahneye koyuyor27 Mart 2013 - 04:03
İDOB, Shakespeare'in Otello'sunu üçüncü sezonunda yeniden sahneye koyuyorWilliam Shakespeare'in aynı adlı tragedyasından uyarlanan ve tiyatro, opera, bale repertuarlarının en çok sahnelenen eserlerinden biri haline gelen "Otello", İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından Fulya Sanat Merkezi’nde yeniden sahneleniyor.

Konusu dünyaca ünlü yazar William Shakespeare’e, müziği Giuseppe Verdi‘ye ve Uğur Şilliler'e, koreografisi Uğur Seyrek‘e ve librettosu Işık Noyan‘a ait olan "Otello", İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçıları tarafından üçüncü sezonunda seyircisiyle buluşturuluyor.

Masum, sadık ve cesur bir kadın olan Desdemona‘nın Otello’yu severek aslında kaderini seçmesi üzerine kurgulanan eser, bir kıskançlığın trajediyle sonlanmasından daha büyük anlamlar taşıyor. Otello ve diğer büyük tragedyalarında Shakespeare; yaşamla ölüm, insanla evren arasındaki çatışmayı ele alır ve insanın dayanma gücünün sınırlarını, karar ve kader arasındaki dengeyi araştırır.

Otello‘yu Egemen Kement ve Selim Borak, Desdemona’yı Deniz Zirek ve İlke Kodal'ın dönüşümlü olarak dans ettiği eser; 3, 5, 8, 10, 16 ve Shakespeare’in geleneksel doğum günü tarihi olarak kutlanan 23 Nisan 2013 tarihlerinde saat 20.00'de Beşiktaş Fulya Sanat Merkezi'nde izlenebilir.