Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » İDOB Kuğu Gölü'nü yeniden sahneliyor

İDOB Kuğu Gölü'nü yeniden sahneliyor

İDOB Kuğu Gölü'nü yeniden sahneliyor28 Şubat 2013 - 11:02 | Kuğu Gölü balesi 12 ve 14 Mart tarihlerinde Bahçeşehir Kültür Sanat Merkezi'nde sahnelenecek
İDOB, Mart ayında P.I.Tchaikovsky'nin ölümsüz eseri "Kuğu Gölü" balesini yeniden sahneye koyuyor Moskova'daki Rus Kraliyet Tiyatrosu'nun 1875 yılında verdiği siparişle P.I.Tchaikovsky tarafından bestelenen Kuğu Gölü balesi İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından yeniden sahneleniyor.

İlk temsili Julius Reisinger koreografisi ile yapılan eserin Türkiye prömiyeri 29 Ekim 1965'te Ankara'da gerçekleşti. İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin ilk kez 1969 yılında sahnelediği bale, pek çok kez seyirciyle buluştu. Bu sezon İDOB tarafından tekrar sahnelenecek olan Kuğu Gölü'nün koreografisi Petipa ve Ivanov'dan hareketle Mehmet Balkan'a ait.

Bu sezon sahneye tekrar konulan Kuğu Gölü’nde Odette rolünü Deniz Zirek, Özge Başaran(konuk sanatçı), Odile rolünü İlke Kodal, Tülay Yalçınkaya, Müge Celiloğlu, Siegfried'i Josef Varga(konuk sanatçı), Selim Borak, Erhan Güzel, Rothbart'ı Alper Akalın, Ömer Erenler, Soytarıyı Erhan Güzel, Ali Türkkan, Benno’yu M.Nuri Arkan, Deniz Özaydın, 2 Kız Arkadaşı Zuhal Balkan, Müge Celiloğlu, Hüma Ersel, Işık Kuka sahneye koyacak.

Kuğu Gölü balesi, 12 Mart ve 14 Mart tarihlerinde saat 20.00'de Bahçeşehir Kültür Sanat Merkezi'nde sahnelenecek.