Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » İDOB Fındıkkıran Balesi'ni sahneliyor

İDOB Fındıkkıran Balesi'ni sahneliyor

İDOB Fındıkkıran Balesi'ni sahneliyor08 Nisan 2013 - 02:04 | Fındıkkıran Balesi, İDOB sahnesinde yeniden izleyiciyle buluşuyor
İstanbul Devlet Opera ve Balesi, P.İ. Çaykovski'nin "Fındıkkıran" balesini, çocuklar için yeniden sahneliyorİDOB Çocuk Balesi, Aralık 2012'de bale eserlerini çocuklara tanıtmak ve sevdirmek amacıyla farklı bir yorumla sahneye koyduğu, ünlü Rus besteci P.İ. Çaykovski’nin “Fındıkkıran” balesini yeniden seyirciyle buluşturuyor.

Deniz Olgay Yamanus‘un eserin özgün libretto ve müziğini özet haline getirerek sahneye koyduğu “Fındıkkıran” balesi, yeni yıl kutlamalarıyla özdeşleşmiştir. Birçok bale topluluğu tarafından yılbaşında sahnelenen oyun, Clara’nın yılbaşı armağanı olarak aldığı Fındıkkıran oyuncağıyla ilgili rüyalarını konu alan büyü–masal tarzı bir bale.

İzleyici çocuklarla iletişimi sağlayan anlatıcı karakterin de bulunduğu bir perdelik “Fındıkkıran” çocuk balesi’nin koreografisini Deniz O. Yamanus, Bahar Vidinlioğlu ve Serap Meriç yapıyor. Dekor tasarımı Efter Tunç’a, kostüm tasarımı Gizem Betil’e ait eserin ışık tasarımıysa Metin Koçtürk imzasını taşıyor.