Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » İDOB 'Dünya Dans Günü' etkinliği

İDOB 'Dünya Dans Günü' etkinliği

İDOB 'Dünya Dans Günü' etkinliği24 Nisan 2013 - 10:04
İstanbul Devlet Opera ve Balesi 29-30 Nisan 2013 tarihlerinde Süreyya Opera Sahnesi’nde Dünya Dans Günü'nü kutluyorİstanbul Devlet Opera ve Balesi "Dünya Dans Günü"nü her yıl olduğu gibi bu yılda farklı bir etkinlikle kutluyor.

Dans Haftası Etkinlikleri çerçevesinde İDOB, İstanbul’da geleceğin sanatçılarını yetiştiren M.S.G.S.Ü Devlet Konservatuarı’nı 29 Nisan Pazartesi günü, İ.Ü. Devlet Konservatuarı’nı ise 30 Nisan Salı günü Süreyya Opera Sahnesi’nde ücretsiz olarak seyirci ile buluşturuyor.

Bale Anasanat Dalı Başkanlığını Prof. M. Dilek Evgin’in, Bale Anasanat Dalı Başkan Yardımcılığını Prof. Ayşin Kabalak‘ın, Repertuar ve Klasik Bale Koordinatörlüğünü Natalia Khmeleva‘nın, eğitmenlikleri Melis Bayatlı, Evleyn Tunçsav, Gökçe Sönmemiş’in yaptığı Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, Dans Haftası Etkinliğine "Balenin Yıldızları" adı altında topladıkları 2 perdelik çalışma ile katılıyor. Program La Bayadere, Uyuyan Güzel, Kuğu Gölü, Giselle gibi dünyaca ünlü bale eserlerinin önemli bölümlerinden oluşuyor.

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ise Harlequinade, Kuğu Gölü, Don Quixote gibi önemli eserlerden seçmeler ve Le Corsaire balesinin bir perdelik bölümü ile Dünya Dans Haftası Etkinliği’nde sahneye çıkıyor. İ.Ü. Devlet Konservatuvarı öğrencileri geceye, Bale Anasanat Dalı Başkanı Oral Yazıcı, Yrd. Doç.Zehra Tarım Özbal, Natela Arobelidze,Sergo Tereşenko,Murat Kurtulmuş, Zeynep Tutucu, Mercan Selçuk, Gizem Tokgöz yönetiminde hazırlandı.

Kadiköy Süreyya Opera Sahnesi’nde 29 ve 30 Nisan 2013 saat 20.00 de gerçekleşecek olan etkinliklerde İDOB, sanat severleri genç yetenekleri alkışlamaya davet ediyor.