Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » Erhan Yazıcıoğlu Şehir Tiyatroları'ndan istifa etti

Erhan Yazıcıoğlu Şehir Tiyatroları'ndan istifa etti

Erhan Yazıcıoğlu Şehir Tiyatroları'ndan istifa etti30 Aralık 2015 - 11:12
Yazıcıoğlu, geçtiğimiz sene Genel Sanat Yönetmenliğine getirildiği tiyatrodan ayrıldığını açıklarken, "Bu tiyatro 102 yıldır yıkılmadıysa; Atatürk’ün ve Muhsin Ertuğrul’un gücüyle yıkılmadıysa, ben de ölene kadar bu tiyatroda var olmaya devam edeceğim" dedi
Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde gerçekleştirilen 'Son(suz) Öykü’nün galasında Erhan Yazıcıoğlu, İstanbul Şehir Tiyatroları'na veda ettiğini açıkladı.
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni olarak son galasına katılan Erhan Yazıcıoğlu, her galada olduğu gibi 'Son(suz) Öykü' oyunun sonunda da sahneye çıktı ve şöyle konuştu: “Çok güzel bir oyun izledik ama bu 48 yıllık sahne hayatımın son konuşması. Şehir Tiyatroları’na veda ediyorum. Ne yazık ki bazı arkadaşlarıma yaranamadığım gibi yönetime hiç yaranamadım. Belki de onlara ters gelen biriydim, bundan sonra yoğurdu üfleyerek yiyecekler. Siz Kadıköylüler benim hayatımda her zaman yer alacaksınız çünkü siz karanlığa darp olmaya aday ülkemin aydınlık insanlarısınız. Bu tiyatro 102 yıldır yıkılmadıysa; Atatürk’ün ve Muhsin Ertuğrul’un gücüyle yıkılmadıysa, ben de ölene kadar bu tiyatroda var olmaya devam edeceğim ama ne yazık ki istifamı verdim, bu görevden ayrıldım. Bu benim son görevim, yani sizlerle burada bu gece buluşmak benim için son görev. Çok yıpratıldım, çok harcanmaya çalışıldım ama ben sadece işimi yaptım ve işimi de doğru yaptığıma inanıyorum, gerisi lafügüzaf.”
 
1951 yılında doğan Erhan Yazıcıoğlu, 17 yaşında girdiği İstanbul Şehir Tiyatroları’nda 48 yılını geçirdi. Yazıcıoğlu 2014 yılında organizasyonda Genel Sanat Yönetmeni görevine gelmişti. İstanbul Şehir Tiyatroları, ağustos ayında Levent Üzümcü'nün siyasi tutumu nedeniyle İBB Yüksek Disiplin Kurulu tarafından tiyatrodan ihraç edilmesiyle gündeme gelmiş, Yazıcıoğlu'nun da arasında olduğu yöneticiler Üzümcü'yü desteklemişlerdi.