Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » Emre Kınay'ın tiyatro sahnesi kapatıldı

Emre Kınay'ın tiyatro sahnesi kapatıldı

Emre Kınay'ın tiyatro sahnesi kapatıldı12 Aralık 2013 - 12:12
Kadıköy Anadolu Lisesi ile her yıl sözleşme yenileyen Duru Tiyatro'nun bu yılki sözleşmesi, okul yönetiminin değişmesinin ardından feshedildi ve sözleşme yenilenmedi
Ünlü oyuncu Emre Kınay'ın kurduğu ve binası Kadıköy Anadolu Lisesi'nin bahçesinde yer alan Duru Tiyatro'nun Picasso Cep Sahnesi dün kapatıldı.
 
Kadıköy Anadolu Lisesi ile her yıl sözleşme yenileyen Duru Tiyatro'nun bu yılki sözleşmesi, okul yönetiminin değişmesinin ardından feshedildi ve sözleşme yenilenmedi. Sözleşmenin yenilenmemesi üzerine okul yönetimi tarafından Duru Tiyatro'ya tahliye kararı çıkarıldı. Tahliye kararına karşı dava açan Emre Kınay, davanın sonucu belli olmadan polislerin gelip Picasso Cep Tiyatrosu'nu boşalttığını söyledi.
 
9 Şubat 2012'de Milli Eğitim Bakanlığı'nın bahçesi olmayan okulların işgal edilmesine karşılık, okulların alanlarının açılmasıyla ilgili bir düzenleme yaptığını söyleyen Kınay, Türkiye'de oyun sergilemek üzere okul alanını kullanan tek tiyatronun Duru Tiyatro olduğunu söyledi.
 
Otopark için düzenlenen bu genelge/ yönetmeliğin tanımlamasının genel bir tanım olduğu için Duru Tiyatro'yu da kapsadığını söyleyen Kınay sözlerine şöyle devam etti: "2012/28199 sayılı ve geçici 1. maddesine göre düzenlenen yönetmelikte, sözleşme yenilenemez denmiyor. Okulun sınırları içinde bir basketbol kursu ve kantinin de okulla yaptığı sözleşme vardı. Onların sözleşmeleri yenilendi, bir tek bizimki yenilenmedi. Bunun nedeni, okul yönetimine yeni gelen okul müdürünün ve onunla birlikte çalışan okul aile birliğinin, nedenini benim de bilmediğim, tiyatroyu istememe sebebi."