Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » Eleştirmenlerin seçimi 'Hayal-i Temsil'

Eleştirmenlerin seçimi 'Hayal-i Temsil'

Eleştirmenlerin seçimi 'Hayal-i Temsil'19 Nisan 2016 - 03:04
Bu yıl 25. kez verilen Tiyatro Eleştirmenler Birliği Ödülleri'nde Yiğit Sertdemir rejisiyle sahnelenen 'Hayal-i Temsil', Yılın Oyunu Ödülü’ne değer görüldü
Tiyatro Eleştirmenleri Birliği (TEB) İstanbul ve Ankara üyelerinin belirlediği 2016 TEB Ödülleri, önceki gün düzenlenen bir törenle sahiplerine verildi.
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda (İBBŞT), Yiğit Sertdemir rejisiyle sahnelediği 'Hayal-i Temsil', Yılın Oyunu Ödülü’nü aldı.
 
Neil La Bute’un kaleme aldığı, Bitiyatro yapımı 'Üç Oyun (Vurgun)' oyunundaki rolüyle Laçin Ceylan, Yılın Kadın Oyuncusu Ödülü’ne değer görülürken, Yılın Erkek Oyuncusu Ödülü kategorisinde ise İBBŞT’nin 'Hayal-i Temsil' ve 'Cyrano de Bergerac'  oyunlarındaki performansıyla Yiğit Sertdemir ve Destar Tiyatro’nun 'Di Tuwalete De' oyunundaki performansıyla oyuncu Alan Ciwan, ödül alan isimler oldular.
 
TEB 2016 Onur Ödülü bu yıl, iki farklı alanda tiyatroya emek veren iki isme takdim edildi. Yıllardır özel tiyatro yapmanın zorlukları karşısında sanatını ödün vermeden aralıksız seyircisiyle buluşturan, Ortaoyuncular'ın kurucusu Ferhan Şensoy ve '60'lardan itibaren dekor ve kostüm sorumlusu ve çevirmen olarak tiyatroya emek vermiş, Türkiye tiyatrosunun en önemli eleştirmenlerinden Milliyet Sanat dergisi yazarı Seçkin Selvi, törende Onur Ödülü aldılar.
 
TEB, Seçkin Selvi'ye Onur Ödülü'nü takdim etti.
 
TEB Ankara Temsilciliği ise 2015-2016 tiyatro sezonunda Onur Ödülü’nü oyuncu Gönül Orbey'e sunarken geçen yıl hayatını kaybeden Üstün Akmen’in anısına da eşi Şaylan Akmen’e bir anı plaketi sunuldu. Tiyatro...Tiyatro dergisinin sahibi ve yayın yönetmeni Mustafa Demirkanlı’ya da yayımladığı dergi aracılığıyla sanatı, sanatçıyı ve eleştiriyi gündemde tuttuğu gerekçesiyle Teşekkür Plaketi takdim edildi.