Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » Dostlar Tiyatrosu "Brecht" ile yeni evinde

Dostlar Tiyatrosu "Brecht" ile yeni evinde

Dostlar Tiyatrosu "Brecht" ile yeni evinde29 Mart 2013 - 01:03 | Tülay Günal ve Genco Erkal'ın rol aldığı "Ben Bertolt Brecht"in temsilleri artık Şişli Kent Kültür Merkezi'nde devam edecek.
23 yıldır yuvası olan Muammer Karaca Tiyatrosu'nun kapatılmasına engel olamayan Genco Erkal yönetimindeki Dostlar Tiyatrosu, artık İstanbul oyunlarını Şişli Kent Kültür Merkezi'nde sahneleyecek
Yıllardır oyunlarını sergiledikleri, evlerinden daha çok vakit geçirdikleri, binlerce sanatseveri selamladıkları Muammer Karaca Tiyatrosu’na Beyoğlu Belediyesi ile ilgili sorunlar nedeniyle veda etmek zorunda kalan Dostlar Tiyatrosu artık seyircisini İstanbul Şişli Kent Kültür Merkezi’nde selamlayacak. 29 Mart, Cuma akşamı saat 20:30’da görkemli bir davetle yeni adreslerinde ilk kez sahneye çıkacak olan Erkal, Tülay Günal ile birlikte “Ben Bertolt Brecht” diyecek.

Sanata ve sanatçıya verdiği değerle bilinen Şişli Belediyesi, yarım asırdan fazladır tiyatroya emek veren, Türkiye’nin önemli değerlerinden Genco Erkal’a ve Dostlar Tiyatrosu’na kapılarını açtı. İstanbul Şişli Kent Kültür Merkezi’ndeki ilk oyunlarını 29 Mart 2013, Cuma günü saat 20:30’da sahneleyecek olan Dostlar Tiyatrosu perdelerini; dünyanın düzeni, kadının konumu ve savaş gibi konularda seyirciyi eğlenceli bir yolculuğa çıkaran müzikli kabare “Ben Bertolt Brecht” ile açacak.

23 yıldır tiyatro severleri selamladığı Muammer Karaca Tiyatrosu’nun kapatılmaması için büyük savaş veren Genco Erkal bu savaştan mağlup ayrıldı. Muammer Karaca’da bu sezon oyunlarını sahneleyemeyen duayen, tiyatro aşkıyla pes etmeden, uzun süre farklı farklı sahnelerde de olsa tiyatro severlerle buluşmaya devam etti. Usta oyuncu, 29 Mart’tan sonra da oyunlarının büyük bölümünü İstanbul Şişli Kent Kültür Merkezi’ne sahneleyecek.