Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » DOB'dan "balerine tayt yasağı" açıklaması

DOB'dan "balerine tayt yasağı" açıklaması

DOB'dan "balerine tayt yasağı" açıklaması02 Ekim 2014 - 12:10
Devlet Opera ve Balesi, "Balerine tayt yasağı" haberlerinin gerçeği yansıtmadığını, genelgede bahsedilen personelin sanatçılar ve balerinler olmadığını açıkladı
Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'nün 22 Eylül'de bazı personelin kılık kıyafetine ilişkin genelge yayımlamasının ardından sosyal medyada "Balerine tayt yasağı" şeklinde haberler yer aldı. Genelgede bulunan "Kurum içinde sporcu atleti, kolsuz penye, şort, tayt, streç kot, sandalet, terlik, çivi topuklu ayakkabı, abiye vb. giyilmeyecek," ifadelerinin ses getirmesinin ardından Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü dün bir açıklama yaptı.
 
Açıklamada, gönderilen genelgenin, mevcut kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin kılık ve kıyafetine dair yönetmeliğin 4. ve 5. maddelerindeki düzenlemelerin tekrarı olduğu ve yeni bir sınırlama getirilmediği ifade edildi.
 
Genelge ile 1309 Sayılı Kanun kapsamında görev yapan sanatkar memurların ve uygulatıcı uzman memurların, yani sanatçıların ve balerinlerin kast edilmediğinin belirtildiği açıklamada, memur, sözleşmeli ve geçici personel ile işçi ve temizlik personelinin kılık kıyafetine ilişkin hatırlatma yapıldığının altı çizildi. Açıklamada, "Söz konusu genelge ile Genel Müdürlüğümüz ve bağlı İl Müdürlüklerimizde görev yapan sanatçılarımızın çalışma, prova ve temsillerde görevlerinin gerektirdiği kılık ve kıyafetleri kullanmaları konusunda yeni bir düzenleme yapılmamış ve herhangi bir sınırlama getirilmemiştir," denildi.