Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » Davullar ”çingene kızı Carmen” için çalacak

Davullar ”çingene kızı Carmen” için çalacak

Davullar ”çingene kızı Carmen” için çalacak07 Şubat 2013 - 12:02
Bir asrı aşkın süredir var olan "çingene kızı Carmen", bu kez vurmalı çalgılarla başkentte hayat bulacakParis’teki ilk gösteriminde seyirciden beklenen ilgiyi göremeyerek bestecisi G. Bizet’e hayal kırıklığı yaşatan "Carmen", sonraki yıllarda gösteri ve sahne sanatlarında en çok ilgi gören eserlerden biri oldu.

Birçok çağdaş uyarlaması sinema, tiyatro ve opera sahnesinde gösterilen eser, şimdi de vurmalı çalgılarla sahnede olacak.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) ile Vurmalı Çalgılar Topluluğu, bugün ve yarın CSO Konser Salonu’nda saat 20.00’de düzenlenecek konserde G. Bizet’in bestelediği, R. Shchedrin tarafından solo vurmalı çalgılar ve yaylı sazlar için uyarlaması yapılan ünlü Carmen Suiti seslendirilecek. Şefliğini Burak Tüzün’ün yapacağı konserde CSO ile sahne alacak Soner Özer, Hakan Yağuş, Emre Günay, Can Kıyıcı ve Dinçer Özer’den oluşan Vurmalı Çalgılar Topluluğu’na ayrıca viyolonseliyle Peter Hoer eşlik edecek.

Programda Jean-Louis Duport’un ”6.Viyolonsel Konçertosu re minör”, Franz Joseph Haydn’in ”Viyolonsel Konçertosu re majör”, G. Bizet-R.Shchedrin ”Carmen Vurmalı Çalgılar ve Yaylı Sazlar için Süit” adlı eserleri vurmalı çalgılarla sahnelenecek. (AA - Şenay Ünal)