Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » Datça’da tiyatro festivali

Datça’da tiyatro festivali

Datça’da tiyatro festivali26 Haziran 2018 - 11:06
Bu yıl İzmir‘in Bergama ilçesinde ilki gerçekleştirilen Bergama Uluslararası Tiyatro Festivali‘nden sonra yeni bir yerel tiyatro festivali daha doğdu.
 
16-18 Temmuz tarihleri arasında Datça‘da gerçekleşecek Datça Tiyatro Festivali, aralarında Semaver Kumpanya ve Fiziksel Tiyatro Araştırmaları’nın da yer aldığı 4 ekibi ve 6 oyunu ağırlıyor. İçeriğiyle tiyatro festivali anlayışını değiştirmeyi hedefleyen Datça Tiyatro Festivali Datça’nın merkezinde, denize sıfır festival yerleşkesinde düzenlenecek.
 
 
Festivalde oyunların yanı sıra fuayeler, söyleşiler, konserler, atölyeler, dans performansları gibi birçok etkinlik de yapılacak. Festival, bir araya gelme ve birlikte üretme, öğrenme, aktarma motivasyonlarıyla katılımcılarına usta tiyatrocularla izledikleri oyunlar ve tiyatro üzerine sohbet etme imkânı sağlarken programda yer alan Özgün Üretim Atölyeleri sayesinde bu ustalarla birlikte çalışıp tiyatroya dair içerik üretme şansı da sunacak üç günlük bir deneyimi içeriyor. Halka açık panayır alanında yer alacak etkinliklerin detaylarından atölyelere, Datça Amfi Tiyatrosu’nda sergilenecek oyunlara kadar tüm festival programı çok yakında açıklanacak.