Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » Can Yeleği, Haldun Taner Sahnesi'nde

Can Yeleği, Haldun Taner Sahnesi'nde

Can Yeleği, Haldun Taner Sahnesi'nde30 Ekim 2018 - 04:10
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Gönül Kıvılcım’ın yazdığı Nihat Alpteki’nin yönettiği Can Yeleği adlı oyunu seyirciyle buluşturuyor. Oyun, 24 Ekim 2018 Çarşamba günü saat 20.30’da Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde ilk gösterimini yaptı.

Hayat kendi akışında gündelik beklenti ve hayallerle devam ederken yola düşenlerin ve yeni bir hayat için yıllarca yolculuk yapanların hikâyesi; Mülteci bir Anne yaşamaya mecbur kaldığı bir düzenin içinde, yeterince tanımadığı bir coğrafyada, savaşın bıçak gibi kestiği eski hayatına tutunup yeni olanla baş etmeye çabalar.  Aynı kaderi paylaştığı komşusu da savaşın sürüklediği ve eşitlediği diğer kadındır. Anladığımızı sandığımız, anlamak istemediğimiz, zaman zaman öfkelendiğimiz durumlarla ilk defa yüzleşebileceğimiz bir öykü. Hepimiz aynı dünyada yaşıyorken, nasıl oluyor da ötekine dönüştürüyoruz? “Gerçekler; Gerçekleri görmezsen çarpar insanı, alır duvara çarpar.”

 

Oyunun yönetmeni Nihat Alpteki,Can Yeleği’nişöyle anlatıyor:

“Can Yeleğioyunumuz dünyanın her yerinde yüzyıllardır yaşanan ve günümüzde her anına tanık olduğumuz ne yazık ki hemen unuttuğumuz hatta kanıksadığımız   ‘’GÖÇ’’ sorununu bir annenin yolculuğuna ortak ederek anlatıyor. Ve siz bu satırları okurken dünyanın herhangi bir yerindeki insanlar o yolculuğa katılıyor… Yaşamak için ölüme yürüyenlerin yolculuğu!”

 

Müziğini Barış Manisa’nın, dramaturgisini Dilek Tekintaş’ın, sahne ve kostüm tasarımını Aysel Doğan’ın, ışık tasarımını Mustafa Türkoğlu’nun, video tasarımını Mustafa Küçücük’ün, efekt tasarımını Metin Küçükyılmaz’ın yaptığı, fotoğraflarını Ahmet Çelikbaş’ın çektiği oyunda Elçin Atamgüç rol alıyor.

 

Oyun, 31 Ekim-3 Kasım 2018 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde.