Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » Can'lı Kitap Günleri yeniden başlıyor

Can'lı Kitap Günleri yeniden başlıyor

Can'lı Kitap Günleri yeniden başlıyor28 Kasım 2012 - 12:11 | Geçtiğimiz sezon Can Göknil'in "Renkli Öcüler" kitabının oyunlaştırıldığı etkinlik, bu sezon da devam ediyor.
Geçen sezon büyük ilgi gören Can’lı Kitap Günleri izlemeyi ve dinlemeyi seven çocuklar için yeniden başlıyor
Geçen sezon büyük ilgi gören Can’lı Kitap Günleri yeniden başlıyor. Can Çocuk Yayınları ile Kumbaracı50 işbirliğiyle gerçekleştirilen Can’lı Kitap Günleri’nde her ay, Can Çocuk Yayınları’ndan seçilen bir öykü kitabının birkaç öyküsü ya da bir çocuk romanının bölümleri okunacak ve aynı anda da sahnelenecek.

Çocuklara tiyatroyu sevdirmenin yanı sıra, özellikle tiyatroya gitme alışkanlığını kazandırmak amacıyla her ay ve ücretsiz olarak düzenlenecek etkinliklerde amaç, çocuklara yalnızca eseri okumak yerine, eserin dünyasından karakterleri oyun yoluyla tanıtmak, dinledikleri eseri kukla, nesne ve benzeri materyallerle desteklemek ve çocuk edebiyatı yazarlarıyla çocukları buluşturarak okuma alışkanlığını kuvvetlendirmek.

Ayın yazarı Göknil Genç

6'dan Sonra Tiyatro ve Tiyatro BeReZe oyuncuları, 2 Aralık'ta Göknil Genç'in "Değirmenci" ile "Baykuş ve Emekli Vagon" kitaplarını sahnede hem okuyacak hem de canlandıracak. Kitaplar sırasıyla, adanın sakin bir köşesinde yaşayan yalnız bir değirmencinin ve artık raylardan çekilmiş, eski günlerini özleyen yaşlı bir vagonun hikâyesini anlatıyor. Etkinlikte yazar Genç de yer alacak ve oyunların ardından sahnede katılımcıların sorularını yanıtlayacak.