Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » Çağdaş sirk sanatı

Çağdaş sirk sanatı

Çağdaş sirk sanatı24 Aralık 2015 - 11:12 | Toplantıya sanatçılar Anna Kichtchenko ve Matias Plaul'un yanı sıra Emre Eczacıbaşı ve İstanbul Tiyatro Festivali Direktörü Leman Yılmaz da katıldı.
23-27 Aralık tarihleri arasında Zorlu PSM Drama Sahnesi'nde sahnelenecek 'Mutfak ve İtiraflar'ın oyuncuları önceki gün bir basın toplantısı düzenledi
CAN AYDOĞAN
 
Kanadalı topluluk Les 7 Doigts de La Main, önceki gün akşamki özel gösterisinden önce basın mensuplarıyla bir toplantı ve prova düzenledi. Toplantıda Türkiye’deki ilk performanslarının heyecan verici olduğunu vurgulayan topluluk üyesi Anna Kichtchenko, “7 çağdaş sirk sanatçısının Montreal’de kurduğu bu topluluk bugün otuza yakın akrobatla dünyanın farklı yerlerinde turnede ve insan ilişkilerini, mekanları, duyguları akrobasi yoluyla anlatmaya çalışıyor. Tıpkı ‘Mutfak ve İtiraflar’da olduğu gibi,” dedi. Diğer akrobat Matias Plaul ise “İzleyicileri akrobasi, dans, tiyatro ve müziğin bir arada sunulduğu bir gösteriye davet ediyoruz. Çağdaş sirk sanatçılığından kastımız bu aslında. Aynı anda akrobat, oyuncu, şarkıcı ve dansçı olabilmek. Hikayemizi anlatmak için hepsini yapıyoruz ve insanları da bize katılmaya çağırıyoruz. Sahneye davet ettiğimiz seyircilerimizle birlikte yemek yapıp, birlikte yemek yiyoruz. Gittiğimiz her ülkede bunu yapıyoruz ve inanılmaz bir paylaşım olduğunu düşünüyorum. Her ülke, her katılımcı farklı ve yemek yapmak, salona girdiklerinde oluşan duvarı yıkmanın en eğlenceli yolu” diyerek sözlerini tamamladı.
 
'Mutfak ve İtiraflar', 24 Aralık Perşembe ve 25 Aralık Cuma günleri 20.30’da, 26 Aralık Cumartesi günü 15.00 ve 20.30’da iki ayrı performansla, 27 Aralık Pazar günü ise 15.00’da izleyicilerle buluşacak.