Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » Broadway’de rahatsız edici bir ‘1984’

Broadway’de rahatsız edici bir ‘1984’

Broadway’de rahatsız edici bir ‘1984’03 Temmuz 2017 - 01:07
George Orwell'in klasik distopyasından uyarlanan müzikalin gösterimleri, şiddet seviyesiyle seyircilerin baygınlık geçirmesine neden oldu
Prömiyerini İngiltere’de yapan George Orwell’ın aynı adlı romanından uyarlanan ‘1984’ adlı müzikal, Amerika prömiyerini önceki gece Broadway’de yaptı.
 
Washington Post'ta yer alan bir haberde, oldukça şiddet içerikli olduğu bilinen oyunun Broadway'deki gösterimi sırasında seyircilerin bazılarının kısa süreli baygınlık geçirdiği ve istifra ettiği bilgisi paylaşıldı. 
Oyunun hazırlık aşaması sırasında oyunculardan Olivia Wilde ve Tom Sturridge’in vücutlarının farklı yerlerinde kırıklar olduğu açıklanmıştı. Londra’da sahnelendiği sırada ise oyunda yer alan kanlı sahneler yüzünden birçok şiddet sahnelerine dayanamadığı, kimilerinin ise oyunculara durmaları için seslendiği haberleri çıkmıştı. Oyundan çıkmak için acele eden seyircilerin arbede olmadan ayrılmaları için polis çağırıldı. Oyunun yazarlarından Robert Icke yaptığı açıklamada, "İnsanların, işkence edilen birine verdiği bu tepkiler gayet normal" derken, gazete manşetlerinin bu oyundan çok daha üzücü olduğunu da ekledi.
Etiketler: 1984  Broadway  müzikal