Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » Bergama Tiyatro Festivali mayısta

Bergama Tiyatro Festivali mayısta

Bergama Tiyatro Festivali mayısta29 Mart 2018 - 11:03
Bu yıl 10 - 13 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek olan ve gelenekselleşmesi planlanan Bergama Uluslararası Tiyatro Festivali’ni programı açıklandı.
Berlin ve İstanbul merkezli sanat kolektifi Kabak & Lin ve Bergama Belediyesi, yeni bir uluslararası tiyatro festivali için bir araya geldi. Bergama’nın binlerce yıllık mekânları ve kültürü ile beslenecek olan festival, yerel halk, seyirci ve sanatçı arasında gerçek anlamıyla karşılıklı bir ilişki kuracak. Antik tiyatro Asklepion, BerKM, Kızıl Avlu, Akropolis ve Bergama’nın meydanları (Cumhuriyet Meydanı), bahçeli çınar altı kahveleri (Arasta), parkları (Çamlı Park) ve dar taş sokakları, etkinliklerin ve üretimin tüm şehre yayılmasını sağlayarak gündelik ve tarihi mekânların, aynı amaçla iç içe geçmesini sağlayacak.  
 
 
Bergama’yı kültür sanat takipçileri için bir buluşma noktası ve alternatif bir tiyatro şehri yapmak hedefiyle yola çıkan festival programı dört ana bölümden oluşuyor: ‘Berlin-Bergama’, ‘Asklepion’, ‘Müdahale’ ve ‘Birlikte Yapalım’. 
 
Bu dört bölüm bünyesinde uluslararası katılımcılarla, Türkiye’de son yıllarda üretilmiş önemli işlerden oluşan bir seçki bir araya getirilecek. Festivalde Kopenhag’dan, Almanya’dan pek çok tiyatro topluluğu katılacak. Festivalin detaylı programa www.bergamatiyatrofestivali.com adresinden ulaşılabilir