Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » Bale 'Genç Werther' ile başlıyor

Bale 'Genç Werther' ile başlıyor

Bale 'Genç Werther' ile başlıyor08 Ekim 2013 - 12:10
İstanbul Devlet Opera ve Balesi, 2013-2014 bale sezonunu 2011 yılında dünya prömiyeri yaptığı Goethe ve Chopin uyarlamasıyla açıyorFransız sanatçı Yannick Boquin’in, Frédéric Chopin’in müziklerini kullanarak yarattığı “Genç Werther’in Acıları” balesi, 11 Ekim saat 20:00’de Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi’nde seyirciyle buluşuyor.

Ayfer Zeren başkoreograflığında perde açan İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Johann Wolfgang van Goethe’nin dünyaca ünlü klasiği “Genç Werther’in Acıları”nın bale uyarlamasıyla sahneye çıkıyor. Fransız koreograf Yannick Boquin ile İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatçısı Siner Gönenç tarafından, F. Chopin’in müzikleri üzerine sahnelenen eser seyircisiyle buluştuğu ilk yıl İstanbul Devlet Opera ve Balesine "En İyi Produksiyon" dalında ödül kazandırmıştı.



Genç Werther’in Charlotte’ye olan aşkını, romana bağlı kalarak yorumlayan koreograf, romantik dönemin en önemli bestecilerinden Chopin’in müzikleri üzerine kurguladığı atmosferde lirizmi doruklara taşıyor.

Chopin’in 28 parçasından oluşan repertuar, Bakü asıllı piyanist ve aynı zamanda İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatçısı Yelena Şekalyova tarafından canlı olarak seslendiriliyor. Eserin bir diğer sürprizi ise başarılı bariton Bahadır Noyan Coşkun’un seslendireceği kendi bestesi olan arya.

Eserde Werther’i Melih Mertel/ Mehmet Nuri Arkan, Charlotte’yi Deniz Zirek, Albert’i Ömer Erenler/ Onur Tunay, Albert’in yakın arkadaşı Wilhelm’i ise Olcay Tunceli ,grup danslarını ise İDOB bale sanatçıları yorumluyor. Eserin ait olduğu dönem 18.yüzyılı andıran dekor ve kostümlerin yaratıcısı başdekoratör İsmail Dede, ışık ise Bülent Darcan imzası taşıyor.

Eser 11, 22, 24 Ekim, 5 ve 7 Kasım tarihlerinde saat 20:00'de; 12, 26 Ekim ve 9 Kasım tarihlerinde saat 16:00'da Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi’nde izlenebilir.