Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » Ateş Böceği Yalçın'ı kaybettik

Ateş Böceği Yalçın'ı kaybettik

Ateş Böceği Yalçın'ı kaybettik15 Ağustos 2014 - 03:08 | Ateş Böceği Yalçın (Otağı, solda) ve Ateş Böceği Ercan (Bostancıoğlu), ünlü bir komedi ikilisiydi.
'70'li ve '80'li yılların ünlü varyete ikilisi Ateş Böcekleri'nin üyesi Yalçın Otağı, karaciğer kanserine karşı verdiği savaşı kaybetti
"Ateş Böceği Yalçın" olarak bilinen usta komedyen Yalçın Otağı, bir süredir karaciğer kanseri nedeniyle tedavi gördüğü Muğla'nın Marmaris ilçesindeki özel hastanede 78 yaşında yaşamını yitirdi. Otağı, Ercan Bostancıoğlu ile birlikte 1970'li ve '80'li yıllarda bir komedi-müzik ikilisi "Ateş Böcekleri" olarak ün kazanmış, Zeki Müren, Bülent Ersoy, Behiye Aksoy, Gönül Yazar, Neşe - Gülden Karaböcek kardeşler ve Emel Sayın ile birlikte sahne almıştı. Sanatçı, Yeşilçam'ın femme fatale karakterleriyle ünlü oyuncusu Lale Belkıs ile evliydi.
 
Alkolden değil, üzüntüden
 
İki yıl önce karaciğer kanseri teşhisi konulan Otağı, 1.5 ay önce durumunun ağırlaşması üzerine 20 Temmuz'da hastaneye kaldırıldı. 41 yıllık hayat arkadaşı Lale Belkıs'ın başından ayrılmadığı Otağı, önceki gece saat 24.00 sıralarında yaşamını yitirdi. Belkıs, Otağı'nın ardından "Alkol ve sigara kullanmazdı. Herhalde son zamanda yaşadıklarımıza üzüldü. Meslek olarak yaşadıklarımıza da üzüldü. Sanatçı duyarlılığından olsa gerek her şeye çok hassastı. Hiç kötü alışkanlığı yoktu, herkesle barışıktı. Çok iyi bir insandı. Benim dostumdu, arkadaşımdı, biz birbirimizi çok severdik," şeklinde konuştu. Otağı'nın cenazesinin bugün öğle vakti çok sevdiği Datça'da toprağa verileceği belirtildi.