Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » Ankara Devlet Tiyatrosu Rusya'da ödül aldı

Ankara Devlet Tiyatrosu Rusya'da ödül aldı

Ankara Devlet Tiyatrosu Rusya'da ödül aldı18 Kasım 2016 - 12:11
Dostoyevski Oyunları Festivali kapsamında 'Yeraltından Notlar'ı sahneleyen Ankara Devlet Tiyatrosu, seyirci beğeni ödülünü kazandı
Ankara Devlet Tiyatrosu, Velikiy Novgorod ve Staraya Russa şehirlerinde 1992’den bu yana düzenlenen Dostoyevski Oyunları Festivali kapsamında, Rusya'da 'Yeraltından Notlar' oyununu sahneledi.
 
Dostoyevski Novgorod Akademik Dram Tiyatrosu tarafından gerçekleştirilen etkinliğe Rusya'nın Moskova, St. Petersburg, Vologda, Perm, Lipetsk ve İrkutsk şehirlerinden önemli tiyatrolarının yanı sıra Litvanya, İran, Türkmenistan da tiyatro grupları katıldı.
 
Festivalde 'Karamazov Kardeşler', 'Gülünç Bir Adamın Rüyası', 'Suç ve Ceza', 'Beyaz Geceler', 'İkiz', 'Bobok', 'Uysal Kız' gibi Dostoyevski'nin önemli eserlerinin uyarlamaları yer aldı. Sergilenen oyunlar Rusya'nın önde gelen tiyatro yönetmenleri, tiyatro eleştirmenleri ve Rus devlet tiyatro sanatçıları tarafından oluşan jüri ekibi tarafından ödüllendirildi. Ankara Devlet Tiyatrosu, seyirci beğeni ödülünü kazandı. Festival süresince Dostoyevski'nin eserleri hakkında konferanslar ve okuma günleri de gerçekleştirildi.