Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » Ali Paşa Hanı sezonu Nazım Hikmet'le açıyor

Ali Paşa Hanı sezonu Nazım Hikmet'le açıyor

Ali Paşa Hanı sezonu Nazım Hikmet'le açıyor21 Mayıs 2015 - 05:05
Ali Paşa Hanı doğal dekorunda ve açık havada ‘Yaşamaya Dair – Bursa Cezaevi’nden Mektuplar’ ile 29 Mayıs Cuma günü sezonu açıyor

2013 yılında Genco Erkal tarafından tiyatro sahnesine dönüştürülen ve ülkemizdeki ilk özel Açıkhava tiyatrosu olma özelliğini taşıyan Ali Paşa Hanı’, sezonu ‘Yaşamaya Dair – Bursa Cezaevi’nden Mektuplar’ ile başlatıyor.

 

Genco Erkal’ın, Nazım Hikmet'in ölümünün 50. yıldönümü için uyarlayıp yönettiği ‘Yaşamaya Dair – Bursa Cezaevi’nden Mektuplar’ yeniden Ali Paşa Hanı’nda oynanacak. Nazım Hikmet’in, Bursa Cezaevi’ndeki yaşamını ve eşi Piraye Hanım'a olan tutkusunu anlatan oyunda usta oyuncu Genco Erkal’a sahnede Tülay Günal eşlik ediyor. Erkal’ın Nazım Hikmet’in sürgün yılları ve vatan hasretine odaklandığı oyun, piyanoda Yiğit Özatalay ve viyolonselde Deniz Doğangün’ün eşliğinde sahneleniyor.

 

Giysi tasarımını Özlem Kaya’nın, ışık tasarımını Yüksel Aymaz’ın, koreografisini Sernaz Demirel’in yaptığı oyunda, Fazıl Say, Zülfü Livaneli, Cem Karaca, Tarık Öcal, Edip Akbayram, Tolga Çebi, Nadir Göktürk, Timur Selçuk gibi bestecilerin Nazım şarkıları da seslendiriliyor. ‘Yaşamaya Dair – Bursa Cezaevi’nden Mektuplar’, 29 Mayıs Cuma, 30 Mayıs Cumartesi ve 31 Mayıs Pazar günleri saat 21.00’de Eminönü’ndeki Ali Paşa Han’ında sahnelenecek.