Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » Afife'nin yıldızı 'Bir Yaz Gecesi Rüyası'

Afife'nin yıldızı 'Bir Yaz Gecesi Rüyası'

Afife'nin yıldızı 'Bir Yaz Gecesi Rüyası'29 Nisan 2015 - 10:04
Bu yıl 19. kez sahiplerini bulan Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri'nin yıldızı, Prodüksiyon, Sahne Tasarımı ve Yardımcı Rolde Erkek Oyuncu ödüllerini kazanan İstanbul Şehir Tiyatroları oyunu oldu
ÖZGE KARA
 
Afife Jale’nin adını yaşatma, ustaları taçlandırma ve bugünün tiyatrocularını geleceğe taşıma hedefiyle dağıtılan Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri önceki akşam Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen bir törenle 19. kez sahiplerini buldu. Sunuculuğunu  Korhan Abay'ın üstlendiği törende açılış konuşmalarını sırasıyla Yapı Kredi Sanat Danışmanı ve Afife Tiyatro Ödülleri yaratıcısı Haldun Dormen, Yapı Kredi CEO'su Faik Açıkalın ve Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri İcra Kurulu Başkanı Salih Başağa yaptı. Törende Yahya Kemal'in 'Sessiz Gemi' adlı şiirinden dizeler okunarak yıl içinde hayatını kaybeden Çolpan İlhan, Talat Halman, Yavuz Şeker, Yaşar Kemal gibi ustalar anıldı. Tören, bu yıl 100'üncü yaşını kutlayan Aziz Nesin, Haldun Taner ve İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları'nı da unutmadı. Konuklar, ödüller arasında Ece Göksü ve Fatih Erkoç'un solistliğinde Ozan Musluoğlu Orkestrasının mini bir konserini dinledi.
 
"Sanatta ve sokakta mücadeleye devam"
 
Her sene genç ve amatör oyunculara destek vermek için Afife Tiyatro Ödülleri tarafından düzenlenen 'Sahne Senin' yarışmasının sonuçları da törende açıklandı. Yarışmada Müge Yılmaz birinci olurken, Berkay Şanveren ikinci oldu. Gecede Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü “Cambazın Cenazesi” ile Firuze Engin'e, Yapı Kredi Özel Ödülü Şahika Tekand'a, Muhsin Ertuğrul Özel Ödülü ise Prof. Dr. Zeliha Berksoy'a verildi. Firuze Engin ödül konuşmasında yaşanan kötü şeylere rağmen ümidimizi kaybetmemiz ve bu ümidi paylaşmamız gerektiğine değinerek "Sanatta ve sokakta mücadeleye devam," çağrısı yaptı. Zeliha Berksoy ise yaptığı uzun konuşmada "Sanat hayatımdaki tüm güçlüklere öğrencilerime yaslanarak dayanabildim," dedi. Törende özel ödüllerin dışında toplam 11 dalda ödül verildi. Gecenin yıldızı ise yılın En Başarılı Prodüksiyonu, Yardımcı Rolde En Başarılı Erkek Oyuncusu, En Başarılı Sahne Tasarımı dallarında aldığı toplam üç ödülle İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın 'Bir Yaz Gecesi Rüyası' adlı oyunu oldu. En Başarılı Prodüksiyon ödülünü teslim alan oyun ekibi sahneye İstanbul Şehir Tiyatrosu'ndan diğer arkadaşlarını da davet ederek "Şehir tiyatroları direnerek 100 yıl daha var olmaya devam edecek," dedi.
 
Yılın En Başarılı Prodüksiyonu ödülü, İstanbul Şehir Tiyatroları'nın sahnelediği 'Bir Yaz Gecesi Rüyası'nın oldu.
 
Yılın En Başarılı Prodüksiyonu: İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları - 'Bir Yaz Gecesi Rüyası'
 
Yılın En Başarılı Yönetmeni: Alexandar Popovski - 'İmparatorluk Kuranlar Yahut Şümürz'
 
Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu: Tuğrul Tülek - 'İki Kişilik Yaz'
 
Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu: Aslı Yılmaz - 'Tesir'
 
Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu: Yavuz Şeker - 'Bir Yaz Gecesi Rüyası'
 
Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu: Tomris İncer - 'Kral (Soytarım) Lear'
 
Yılın En Başarılı Sahne Tasarımı: Sven Jonke - 'Bir Yaz Gecesi Rüyası'
 
Yılın En Başarılı Giysi Tasarımı: Candan Seda Balaban - 'Kral (Soytarım) Lear'
 
Yılın En Başarılı Sahne Müziği: Orhan Enes Kuzu - 'Paşa Paşa Tiyatro Yahut Ahmet Vefik Paşa'
 
Yılın En Başarılı Işık Tasarımı: Yakup Çartık - 'Hamlet Makinesi'
 
Yılın Başarılı Genç Kuşak Sanatçısı: Edip Tepeli - 'Sırça Hayvan Koleksiyonu'