Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » 8. Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu ödülleri

8. Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu ödülleri

8. Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu ödülleri27 Mart 2018 - 11:03
Bu yıl 8'incisi düzenlenen Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri sahiplerini buldu.
"Yılın en  başarılı kadın oyuncu ödülü"ne "Gün Batımı" adlı oyundaki rolüyle Mehtap Öztepe,  "Yılın en başarılı erkek oyuncu ödülü"ne "Şempanzeler" adlı oyundaki  performansıyla Olcay Akın Kavuzlu layık görüldü
 
    Oyuncu Kerem Alışık, Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödül  töreninde yaptığı konuşmada, annesi Çolpan İlhan ve babası Sadri Alışık'a duyduğu  özlemi dile getirdi.
 
 
    Törenin, "ana-oğulun kanayan, iki yüreğin acısından doğduğunu" ifade  eden Alışık, törene katılanlara teşekkür etti.
 
  
    Daha sonra "Çolpan İlhan Sanata Değer Katan Kadınlar Onur Ödülü"nü  Ayla Kutlu'ya takdim eden Alışık, "Yaşamı, yaşamdaki tüm insanları, sorunları,  mekanlarıyla ve en önemlisi değerleriyle bizlere aktaran ve yazarlığın kaynağı  insandan ve özellikle kadından hiç uzaklaşmayan nice oyuna konu olabilecek bir  yazardır." ifadesini kullandı.
 
  
Ödüle layık görülen oyuncular
 
  
 
    Gülşen Karakadıoğlu'nun başkan olduğu seçici kurulda, Prof. Dr. Deniz  Bozer, Prof. Dr. Filiz Elmas, Yönetmen Akif Yeşilkaya, yönetmen ve oyuncu Mehmet  Atay, Ankara Tiyatro Festivali Yönetmeni Yener Aksu, oyuncu Basri Albayrak, ve  Sanat Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı İlker Çetin yer aldı.
 
 
    Törende, "Yılın en başarılı kadın oyuncu ödülü"ne Ankara Devlet  Tiyatrosundan "Gün Batımı" adlı oyundaki rolüyle Mehtap Öztepe, "Yılın en  başarılı erkek oyuncu ödülü"ne de Ankara Devlet Tiyatrosunca sahnelenen  "Şempanzeler" oyunundaki performansıyla Olcay Akın Kavuzlu layık görüldü.
 
 
    "Yardımcı rolde yılın en başarılı kadın oyuncu ödülü", Ankara Devlet  Tiyatrosu'dan "Anna Karenina" oyunundaki rolüyle Özden Gököz'ün, "Yılın en  başarılı erkek oyuncusu ödülü" Cengiz Uzun'un oldu.
 
 
    Komedi ve müzikal dalında "Yılın en başarılı kadın oyuncusu ödülü"ne  Ankara Devlet Tiyatrosu'ndan "Muhteşem Diva" isimli oyundaki performansıyla Miraç  Eronat, "Yılın en başarılı erkek oyuncusu ödülü"ne de Ankara Devlet  Tiyatrosu'ndan "Radyo-yu Hümayun" oyunundaki rolüyle Serdar Kayaokay değer  bulundu.
 
 
    Aynı kategoride "Yılın en başarılı yardımcı kadın oyuncusu ödülü",  Ankara Devlet Tiyatrosu'ndan "Yedi Kocalı Hürmüz" oyundaki performansı  dolayısıyla Demet Bölükbaşı'na, "Yardımcı erkek oyuncusu ödülü" ise "Muhteşem  Diva" oyunundaki rolüyle Cevat Duman'a takdim edildi.