Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » 4. Anadolu Tiyatro Ödülleri Grand Pera Emek Sahnesi'nde

4. Anadolu Tiyatro Ödülleri Grand Pera Emek Sahnesi'nde

4. Anadolu Tiyatro Ödülleri Grand Pera Emek Sahnesi'nde11 Ocak 2018 - 11:01
Tiyatro Gazetesi, 10 yıldır sürdürdüğü yayın hayatında, ‘Anadolu Tiyatro Ödülleri’ ile devam ediyor. Gazete, bu yıl 4.’sünü organize ettiği ‘Anadolu Tiyatro Ödülleri’ töreni için tüm hazırlıklarını tamamladı.

Anadolu Tiyatro Ödülleri kapsamında, yıl boyunca gerçekleşen tüm tiyatro hareketleri seçici kurul tarafından değerlendirilip, seçilen en etkili tiyatro hareketleri ve eserleri ödüllendiriliyor. Anadolu Tiyatro Ödülleri, en İyi ‘Ana’dolu Ödülü’nü ise her yıl bir kadın oyuncuya veriyor.

Bu yıl, ‘Ana’dolu Ödülü’nün sahibi ise Bennu Yıldırımlar.

 

“ANADOLU DEMEK, TÜRKİYE DEMEKTİR.”

 

Türkiye genelinde 40’a yakın temsilcilik ve aylık beş bin baskı sayısı ile ülke tiyatrosuna katkı sunan Tiyatro Gazetesi bu kapsamda hedeflerinden biri olan ‘4. Anadolu Tiyatro Ödülleri’nin 15 Ocak 2018  tarihinde Grand Pera Emek Sahnesi’nde düzenleyeceği organizasyonla sahiplerine takdim edecek. 

Bugüne kadar verilen pek çok saygın ödülün İstanbul merkezli olduğunun altını çizen Tiyatro Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nazif Uslu, ‘Herkesin bildiği gibi, kurumlar daha çok İstanbul merkezli değerlendirmeler yapıyor ve ödüller de yine İstanbul merkezli olarak sahiplerini buluyor’ diyor. ‘Oysa Tiyatro, yalnızca İstanbul’da ya da büyükşehirlerde yapılmıyor. Ülkemizin hemen her yerinde tiyatrolar başarılı oyunlar sergiliyor. Tercihler ya da imkânsızlıklar İstanbul’un dışındaki tiyatroların emeklerini taçlandırmaya yetmiyordu. Anadolu Tiyatro Ödülleri, ülke bazında verilen tek ödül kurumu olma özelliğine sahip ve bu ödüllerini İstanbul da Tiyatro sanat emekçilerine veriyor.’

Anadolu Tiyatro Ödülleri, ‘Emek’ eksenli bir ödül kurumudur. Bu nedenle Emek Ödülleri’nin Grand Pera Emek Sahnesi’nde verilmesi kararı alınmıştır.

 

Ödül alan bazı isimlere gelince; ‘Ana’dolu Ödülü’ne, İstanbul Şehir Tiyatrosu oyuncusu Bennu Yıldırımlar layık görülürken, ‘Yılın Tiyatro Adamı Ödülü’, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt’a verilecek. Prof. Dr. Özdemir Nutku’ya‘Tüm Zamanlar Tiyatro Adamı Ödülü’, Orçun Masatçı’ya‘Tüm Zamanlar Tiyatro Hareketi Ödülü’, Nedim Saban’a ise ‘Tüm Zamanlar Emek Ödülü’ verilecek.

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay’a ‘Sanata Evet’ödülünü usta aktör Tamer Levent takdim edecek. ‘Yılın En İyi Projesi Ödülü’ ise ‘Sızı’ adlı oyunla İstanbul Şehir Tiyatroları’na verilmesi kararlaştırıldı.

‘Yılın En İyi Prodüksiyonu Ödülü’, ‘Romeo ve Juliet’ oyunuyla İstanbul Devlet Tiyatroları’na takdim edilecek.

‘Yılın En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’Mert Turak “Karıncalar” oyunuyla, ‘Yılın En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü ise Antalya Şehir Tiyatroları oyuncusu Hasibe Aygül Özgür aldı.

 Birçok farklı dalda verilecek olan ödüller, sahiplerine 15 Ocak 20.00’da, Grand Pera Emek salonunda takdim edilecek.