Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » 23 Nisan'da ücretsiz tiyatro

23 Nisan'da ücretsiz tiyatro

23 Nisan'da ücretsiz tiyatro13 Nisan 2013 - 11:04 | Ayşen İnci’nin yazıp yönettiği
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Devlet Tiyatroları, 10 çocuk oyunu ile "12. Akdamar Çocuk ve Gençlik Oyunları Şenliği" kapsamında Çadır Tiyatro’da oyunları ücretsiz sahneleyecek21-30 Nisan tarihlerinde 10 çocuk oyunu ile 22 Nisan ile 8 Mayıs tarihleri arası Van’da düzenlenecek "12. Akdamar Çocuk ve Gençlik Oyunları Şenliği" kapsamında Çadır Tiyatro’da temsil edilecek oyunlarının ücretsiz sahneleneceği bildirildi. Oyunların biletleri Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü gişelerinden ücretsiz temin edilebilecek.

Programda birçok oyun yer alıyor. Charles Perrault’un yazdığı, Metin Arslan’ın oyunlaştırdığı, Berrin Kulya Balkanlar’ın yönettiği "Çizmeli Kedi", Arkadiusz Klucznik’in yönettiği "Küçük Prenses", Aslıhan Ünlü’nün yazdığı, Ebru Kara’nın yönettiği "Şahmeran Hikayesi", Umut Uğur’un yazdığı, Emre Başer’in yönettiği "Canlanan Masallar", Ayşen İnci’nin yazıp yönettiği "Sihirli Hediyeler" gibi pekçok seçenek minik tiyatro severler mevcut.

Devlet Tiyatroları'nın programına gelince İstanbul, İzmir, Bursa, Trabzon, Antalya, Erzurum ve Sivas'ta oynanacak oyunların programı şöyle;

İstanbul DT, Ayşen İnci’nin yazıp yönettiği "Sihirli Hediyeler"i, 25 ve 26 Nisan tarihlerinde Cevahir Salon 2’de sahneleyecek.

İzmir DT, Arkadiusz Klucznik’in yönettiği "Küçük Prenses", 21 Nisan’da Konak Sahnesi’nde seyredilebilecek. Umut Uğur’un yazdığı, Emre Başer’in yönettiği "Canlanan Masallar" 29 ve 30 Nisan’da Melek Ökte Sahnesi’nde minik tiyatro severlerle buluşacak.

Bursa DT, Charles Perrault’un yazdığı, Metin Arslan’ın oyunlaştırdığı, Berrin Kulya Balkanlar’ın yönettiği "Çizmeli Kedi"yle 25 ve 26 Nisan’da, Murat Can Kibiroğlu’nun yazdığı, Ali Volkan Çetinkaya’nın yönettiği "Kaçaklar"la 28 Nisan’da AVP Sahnesi’nde seyircinin karşısına çıkacak.

Trabzon DT, Harun Özer’in yazıp yönettiği ”Büyük Kaçış"ı 24 ve 25 Nisan’da Atapark Haluk Ongan Sahnesi’nde sergileyecek.

Antalya DT, Aslıhan Ünlü’nün yazdığı, Ebru Kara’nın yönettiği "Şahmeran Hikayesi"yle 24 ve 26 Nisan’da, Kazım Güçlü’nün yazdığı, Mustafa Gürkan Görbil’in yönettiği "Tıngır Mıngır Ülke"yle 28 Nisan’da Haşim İşcan Kültür Merkezi DT Sahnesi’nde temsil verecek.

Erzurum DT’nin, Ebru Aytürk Evren’in yönettiği "Yürüyen Taşlar"ı 26 Nisan’da DT Sahnesi’nde izlenebilecek.

Sivas DT ise Eşref Karadağ’ın yazdığı, Zafer Güllü’nün yönettiği "Özgürlüğe Kaçış" ile 30 Nisan’da Atatürk Kültür Merkezi Sahnesi’nde çocukların beğenisine sunulacak.