Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » 2. Yeni Metin Tiyatro Festivali Başlıyor

2. Yeni Metin Tiyatro Festivali Başlıyor

2. Yeni Metin Tiyatro Festivali Başlıyor 21 Mayıs 2013 - 11:05
Türkiye’de bir ilk olan ve oyun yazarlığı üzerine odaklanan Yeni Metin Yeni Tiyatro Festivali’nin bu seneki teması "sınırlar"Türkiye’de bir ilk olan ve oyun yazarlığı üzerine odaklanan "Yeni Metin Yeni Tiyatro Festivali"nin ikincisi bu yıl 20 Mayıs – 26 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşiyor.

GalataPerform tarafından bu yıl 20 Mayıs – 26 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan "2. Yeni Metin Yeni Tiyatro Festivali", İtalyan Çağdaş Tiyatrosu'nun son yıllarda çok tartışılan ikilisi İtalyan yazar/yönetmenler Ricci/Forte’yi ağırlıyor. Avrupa'da sahnelendiği her ülkede dikkat çeken ve tartışma yaratan "Grimmless" oyunlarının film gösterimi ve global kültürün sınırları belirsizleştiren baskın yapısını ele alan "Macadamia Nut Brittle"ın oyun okuması ile ilk kez İstanbullu seyirci ile buluşacak olan Ricci/Forte ikilisi, festival kapsamında bir söyleşi ve üç günlük bir oyunculuk atölyesi de gerçekleşecek.

GalataPerform, Galata Hamursuz Fırını ve Kiki'de gerçekleşecek olan festival, Türkiye’de tiyatro metin yazarlığı odaklı ilk festival olma özelliğini taşıyor. Yeni Metin Yeni Tiyatro Projesi kapsamında, ilk kez geçen sene metin yazarlığı odaklı iki günlük bir festival olarak başlayan "Yeni Metin Yeni Tiyatro Festivali", bu sene de yeni yazarların ilk oyunlarını tiyatro seyircileri ile buluşturacak.

Atölye çalışmaları sırasında katılımcıların kısa oyunlar için yoğunlaşacakları tema, "Sınırlar" olarak belirlendi. Beş aylık atölye çalışmaları sürecinde "Sınırlar" teması üzerine geliştirilen metinlerden beş metin, "Yeni Metin Yeni Tiyatro" ekibince seçildi. Bu 5 metin, ayın 26'sına kadar "2. Yeni Metin Yeni Tiyatro Festivali" kapsamında okuma tiyatrosu ve sahnelenmiş okuma tiyatrosu olarak seyirciyle buluşacak.