Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » "Titanik Orkestrası" Tiyatro Durak'tan geliyor

"Titanik Orkestrası" Tiyatro Durak'tan geliyor

"Titanik Orkestrası" Tiyatro Durak'tan geliyor19 Aralık 2013 - 11:12
Tiyatro Durak, Hristo Boytchev’in "Titanik Orkestrası" oyununu sahneliyor

Türkiye'de ilk kez, 2005/2006 sezonunda Plamen Panev'in rejisi ile sahnelenen, 2006/2007 sezonunda da İstanbul Şehir Tiyatroları tarafından sahnelenmiş olan oyuna taze bir bakış da Tiyatro Durak'tan geliyor.

 

Oyuncu ve yönetmen Çetin Etili'nin yönetmenliğiyle sahneye konan "Titanik Orkestrası", Tiyatro Durak'ın ilk oyunu olacak. Garda yaşayan bir grup serserinin, kendilerini oldukları gibi kabul edip alacak trenin gelmesini beklemeye karar verişiyle başlayan, gerçeküstü serüvenini anlatan oyunun gidişatı, trenden bir sandığın içinde istasyona düşen sihirbaz Harry’nin aralarına katılmasıyla dünyaları değişir, gerçek – rüya, yaşam – ölüm, gitmek – kalmak, onlar için birer tartışma meselesi haline gelir. Dökük üst başları ve iyi niyetli halleriyle trene binmeleri gönülden istenebilecek bu serserilerin istasyonu, treni ve bir aradalıkları aslında büyük bir sürprizdir. Beyoğlu Hayal Perdesi'nde 24 Aralık Salı akşamı sahnelenecek olan oyun "varoluş" adına pek çok sorunun cevabını arıyor.

 

Arasız 1 saat 20 dakika süren oyun, Beyoğlu Hayal Perdesi'nde 07, 14, 28 Ocak 2014 tarihlerinde de sahneye konacak. Biletler buradan temin edilebilir.