Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » "Sona Veda"nın rotası Gezi!

"Sona Veda"nın rotası Gezi!

"Sona Veda"nın rotası Gezi!14 Haziran 2013 - 10:06
iDANS’ın 15 ve 16 Haziran’da gerçekleşeceğini duyurduğu özel projesi "Sona Veda" (Addio alla Fine), Gezi Parkı direnişi nedeniyle parka alınıyor
Hollandalı sanatçılar Emio Greco ve Pieter C. Scholten tarafından sonların ve sonların getirebileceği başlangıçların üzerine bir tefekkür olarak tasarlanan Sona Veda (Addio alla Fine) disiplinlerarası sanat kolektifi biriken; yazar Özen Yula; tiyatro oyuncuları Zuhal Gencer Erkaya, Ayça Damgacı, Fırat Tanış; gazeteci Bahar Çuhadar ve kontrtenör Nuri Harun Ateş ile birlikte hazırlanan ortak bir tasarıma evrilmişti. Bu uluslararası ortak yapım, yaklaşan ekolojik ve siyasi felaket senaryolarının gündemde olduğu bir zaman diliminde yaşayan seyirciyi Nuh’un Gemisi’nde buluşturarak karnavalesk bir vapur yolculuğuna çıkarmayı hedeflemişti.

iDans konuyla ilgili basına gönderdiği bildiride, "Bildiğiniz gibi, şu anda, yeni bir başlangıcı hayal etmenin, siyasal kültürü yeniden inşa etmenin yeri Gezi Parkı’ndan başka bir yer olamaz. Bir anlamda,Sona Veda çoktan başladı; çoğulcu ve katılımcı bir demokrasi hareketinin ruhuyla bütünleşti. Hepinizi parka ve parktaki yolculuğa davet ediyoruz," açıklamasını yaptı.

Biletler iade edilebilecek

Sona Veda yolculuğunun yeni rotası bilet gerektirmediğinden satın alınmış biletler Biletix'e iade edilebilecek.

Haziran ayındaki ikinci özel gösteri, öncü çağdaş koreograf Anne Teresa de Keersmaeker'in "Rosas danst Rosas" eseri ise iDANS’ın en zor koşullarda bile “yorulmayan dansını” sürdürme kararlılığının bir ifadesi olarak planlandığı şekilde 22 ve 23 Haziran'da Fulya Sanat Merkezi’nde sunulacak.

www.idans.info