Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » 'So Blue' Mercan Dede müzikleriyle açılıyor

'So Blue' Mercan Dede müzikleriyle açılıyor

'So Blue' Mercan Dede müzikleriyle açılıyor04 Aralık 2012 - 05:12
Montreal kökenli dans topluluğu “La La La Human Steps”in dansçısı Louis Lecavalier’nin yeni gösterisi “So Blue”nun açılışı 7-8 Aralık’ta Düsseldorf'ta yapılacak"La La La Human Steps”in dansçısı 53 yaşındaki Louis Lecavalier’nin “var olmanın ve ruhun dayanılmaz aydınlanması” olarak nitelendirdiği, müzikleri Mercan Dede'ye ait “So Blue”, 7-8 Aralık 2012 tarihlerinde Düsseldorf'ta sahnelenecek.

Mercan Dede,
gösterinin müziklerini
besteledi.
Yaklaşık 40 yıldır dünyanın dört bir yanında, biletleri aylar öncesinden tükenen gösterilere imza atan Louise Lecavalier ve partneri Frédéric Tavernini’nin yeni gösterisi “So Blue”, dünya müzik sahnesinde Osmanlı geleneği ile Batı modernitesini muhteşem bir dengeyle harmanlayan müzisyen olarak tanınan Mercan Dede’nin müzikleriyle sahnede hayat buluyor.

Koreografisini Nigel Charnock ve Edouard Lock’ın yaptıkları ve 2009 yılından bu yana Kanada, Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa ve Brezilya’da 75’in üzerinde sahneledikleri “A Few Minutes of Lock” gösterilerine devam ederken, 2011 yılında Louis Lecavalier yeni bir yaratım sürecine girdi.

Lecavalier, “So Blue”nun çıkış noktasını, önceki gösterilerinden farklı olarak, hip-hop gibi vücudun merkezinden başlayan, ancak tekrarlandığında ve bir arada yapıldığında aşırılaşan akıcı hareketlerden oluşan, doğaçlama bölümlerden oluşan bir performans yaratma isteği olarak açıklıyor.

Ayrı ayrı bölümlerden oluşan “So Blue”nun ilk yarısı, yüksek hız, kontrol, ustalık ve disiplini içinde barındıran Louis Lecavalier’in solo performansı, ikinci yarısı ise Lecavalier’ye katılan Frédéric Tavernini ile birlikte gösterisinden oluşuyor.