Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » "Romeo&Juliet" Kadıköy'de!

"Romeo&Juliet" Kadıköy'de!

"Romeo&Juliet" Kadıköy'de!17 Ekim 2012 - 06:10
41 yıldır temsil veren "Çağdaş Bale Topluluğu", 2012-2013 sezonunu 20 Ekim Cumartesi günü "Romeo&Juliet" ile Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde karşılıyor
Türkiye'nin ilk özel bale topluluğu olan ve 41 yıldır perde kapatmayan "Çağdaş Bale Topluluğu", 20 Ekim Cumartesi günü saat 20:30'da Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'ndeki gösteriyle 2012-2013 sezonuna merhaba diyecek. Topluluk, Genel Sanat Yönetmeni ve Başkoreografı Cem Ertekin'in koreografisi ile Fransız besteci Hector Berlioz'un "Romeo&Juliet"ini sahneye taşıyacak. Berlioz, Çaykovski, Prokofiyev gibi birçok besteci tarafından uyarlanan eser, bale tarihinin en çok kullanılan teması olma özelliğine sahip.



Yüzlerce yıllık bir aşk hikayesi

Romeo&Juliet konusunu, Capulet ve Montagu aileleri arasında bitmek bilmeyen kan davası ve düşmanlığın gölgesinde filizlenen büyük bir aşktan alıyor. Düşman ailelerin çocukları arasında doğan aşk, birçok sanat eserine ilham kaynağı oldu. Shakespeare de oyununda aynı temayı işlerken, öyküyü bir aşk efsanesine dönüştürerek acımasız toplumsal kurallarla, gerçek sevgi arasındaki çelişkiyi gözler önüne sermişti.


2012 -2013 sezonunda çeşitli salonlarda sergilenecek gösterinin biletleri Mybilet'ten satışa sunuluyor.