Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » "Profesyonel" İsveç'te

"Profesyonel" İsveç'te

"Profesyonel" İsveç'te16 Ekim 2012 - 06:10
Duşan Kovaçeviç'in yazdığı oyun, İstanbul Devlet Tiyatrosu temsiliyle 3 farklı şehirde temsil edilecek
Duşan Kovaçeviç'in yazdığı, Işıl Kasapoğlu’nun yönettiği İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı “Profesyonel” adlı oyun, Türk İsveç Tiyatro Derneği Başkanlığı’nın daveti üzerine 18 21 Ekim tarihleri arasında İsveç’in Stockholm, Göteborg ve Malmö şehirlerinde birer temsil verecek.

Etkinlik, İsveç Kültür Bakanlığı'nın desteklediği, Türkçe ve İsveççe yapıtlarla Türkiye ve İsveç arasındaki kültür bağını kuvvetlendirip, kalıcı ve güçlü bir köprü oluşmasına katkıda bulunmak amacıyla Riksteater (Ulusal Turne Tiyatrosu) bünyesinde yer alan derneğin katkılarıyla düzenleniyor.

Dünyaca ünlü Sırp yazar Duşan Kovaçevic, oyununda Yugoslavya’daki büyük dönüşümden önceki ve sonraki toplumsal-politik yaşamı, bir entelektüelin yaşam öyküsü içinde, karakomedi türünde ve ironik bir üslupla anlatıyor. Oyunun başrol oyuncularından Bülent Emin Yarar "Profesyonel"deki performansıyla 2010 Afife Tiyatro Ödülleri’nden Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu, Yetkin Dikinciler ise 2010 Tiyatro Dergisi Tiyatro Ödülleri’nden Yılın Erkek Oyuncusu ödülünü aldı.