Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » "Kafkas Tebeşir Dairesi" Zorlu Center'da

"Kafkas Tebeşir Dairesi" Zorlu Center'da

"Kafkas Tebeşir Dairesi" Zorlu Center'da13 Kasım 2013 - 10:11
Başrollerini Songül Öden ve Levent Ülgen’in paylaştığı sezonun en iddialı oyunu olarak gösterilen "Kafkas Tebeşir Dairesi" Zorlu Center PSM'de izleyicisiyle buluşacakSadri Alışık Tiyatrosu Birim Sahne bu sezon Bertolt Brecht'in ünlü eseri "Kafkas Tebeşir Dairesi" ile 23 Kasım’dan itibaren her cumartesi Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi’nde olacak.

Başrollerini Songül Öden ve Levent Ülgen’in paylaştığı 18 kişilik oyuncu kadrosu ile sezonun en iddialı oyunu olarak gösterilen proje Londra’dan ve Brodway’den müzikallere ev sahipliği yapan Zorlu Center PSM’nin ilk ve tek yerli müzikali olacak.

Yönetmenliğini Barış Erdenk'in yaptığı, koreografisini Sibel Erdenk'in üstlendiği, müzikleri Paul Dessau'ya ait olan "Kafkas Tebeşir Dairesi" müzikalinde izleyiciler 'Bir çocuğu doğuran mı annesidir; yoksa onu yetiştiren mi?' sorusunun cevabını bulacaklar.

Oyun için yaklaşık iki aydır Kafkas danslarını öğrenen Songül Öden, oyunculuğu kadar danslarıyla da izleyiciyi kendine hayran bırakmaya hazırlanıyor. 23 Kasım’da Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde ilk kez sahnelenecek oyunda dünyanın her yeri için geçerli olan insanlık teması işleniyor. Oyun; din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmadan dünya insanına insanlık mücadelesinin nasıl yapılacağını sorguluyor.

Evrensel bir nitelik taşıyan; iyilik, dürüstlük, özveri, mülkiyet gibi "insanlık değerlerinin", çok farklı karşılıklar bulabildiği bir "masal"dan hareket eden Kafkas Tebeşir Dairesi müzikli oyunu hem şarkıları hem dansları hem de hikayesiyle yeni sezonun en iddialı oyunu olarak izleyicisiyle buluşacak.