Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » 'Hürrem Sultan' balesi İDOB'ta

'Hürrem Sultan' balesi İDOB'ta

'Hürrem Sultan' balesi İDOB'ta 13 Mayıs 2013 - 03:05
İstanbul Devlet Opera ve Balesi Mayıs ayında sahneleyeceği ‘Hürrem Sultan’ balesiyle Osmanlı’nın derin ve hazin öyküsünü yeniden seyirciyle buluşturuyorİlk defa 1977’de Oytun Turfanda’nın koreografisi ve Nevit Kodallı’nın bestesiyle Ankara Devlet Balesi tarafından sergilenen "Hürrem Sultan" balesi, Deniz Olgay Yamanus ve Oktay Keresteci’nin sahnelemesi ile mayıs ayında da İstanbul seyircisinin karşısına çıkıyor.

Kanuni Sultan Süleyman’ın Hürrem Sultan’a duyduğu aşkı konu alan bale, öz oğullarını iktidara getirmek isteyen Hürrem’in, yanlış bir kararla kendi oğlunu öldürtmesine yol açtığı Süleyman ile olan hikayesini dramatik bir şekilde gözler önüne seriyor.

Eserin tarihsel kostümlerinin kumaşları Vakko Home tarafından hazırlanırken kostüm tasarımı Serdar Başbuğ’a ait. Osmanlı’nın tarihsel dokusunu yansıtacak dekorlar ise Efter Tunç imzası taşıyor.

Eserde Hürrem Sultan’ı Deniz Zirek ve Müge Celiloğlu, Kanuni Sultan Süleyman‘ı Selim Borak ve Mehmet Nuri Arkan, Gülbahar‘ı Tülay Yalçınkaya ve Ebru Cansız, Mustafa’yı Deniz Özaydın ve Ali Türkkan, Baş çengiyi ise Zuhal Karaca ve Hüma Ersel dönüşümlü olarak dans ediyor.

Sergilenmeye başladığı ilk günden beri kapalı gişe olan bu baleyi 16, 18, 21, 23 Mayıs 2013 tarihlerinde Kadıköy Süreyya Opera Sahnesi’nde izleyebilirsiniz.