Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » 'Hidra' İstanbul'da

'Hidra' İstanbul'da

'Hidra' İstanbul'da01 Haziran 2017 - 12:06
Koreograf Yuval Pick'in Brou Kraliyet Manastırı için tasarladığı dans gösterisi, 2-3 Haziran Cuma ve Cumartesi günleri Sainte Pulcherie Lisesi'nde
Tarihi binalar için tasarlanan 'Hydre' (Hidra) dans gösterisi, İstanbul Fransız Kültür Merkezi ve Sahne Pulchérie işbirliğiyle yarın ve cumartesi günü saat 20:30'da İstanbul’da sahnelenecek. İzleyiciler bu sıradışı gösteriyle 1891 yılında inşa edilen Sainte Pulchérie Lisesi binasını dansçılar eşliğinde farklı bir gözle yeniden keşfedecekler.
 
Fransa’da bulunan Ulusal Eserler Merkezi, iki senedir sahne sanatlarını ve tarihi yapıları bir araya getirmek için, ulusal mirasın simgesel mekanlarında koreograflara yönelik rezidanslar düzenliyor. Bu çerçevede koreograf Yuval Pick’in Brou Kraliyet Manastırı için tasarladığı 'Hidra' gösterisi, anılarla yüklü bir mekanı dans hareketi ve müzikle farklı bir biçimde ele alıyor. Avrupa turnesinde olan gösteri İstanbul’dan sonra 6 Haziran’dan itibaren Romanya'da sahnelenecek.
 
1891 yılında kurulan Sainte Pulchérie Lisesi'ni gösteri mekanı olarak kullanacak olan Yuval Pick ve grubu, binanın içinde bulunan zaman katmanlarını dansçıların duyarlı bedenleriyle gerçek zamanlı olarak yüz yüze getiriyor. Kumpanya, seyircileri ve dansçıları hem dünyevi hem kutsal olan bu mimarinin en çarpıcı mekanlarında bir yolculuğa davet ediyor.
 
Gösterinin sonunda seyircilerin ve dansçıların buluşacağı bir sohbet düzenlenecek.