Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » 'Hedwig ve Angry Inch' Moda Sahnesi'nde

'Hedwig ve Angry Inch' Moda Sahnesi'nde

'Hedwig ve Angry Inch' Moda Sahnesi'nde28 Eylül 2016 - 04:09 | Yılmaz Sütçü, çevirisini de yaptığı 'Hedwig ve Angry Inch'in başrolünde.
Aynı adlı filmden uyarlanan kült müzikal, Türkiye'de Türkçe sahneleniyor. Eserin çevirisi, aynı zamanda Hedwig rolünü üstlenen Yılmaz Sütçü'ye ait
John Cameron Mitchell’ın Türkiye’de 'Hedwig ve Kızgın Çıkıntısı' ismiyle gösterilen 2001 yapımı filminden uyarlanan müzikal 'Hedwig ve Angry Inch' Türkiye’de ve Türkçe ilk kez sahnelenecek. 
Bugüne kadar 16 ülkede ve 13 dilde sergilenen 'Hedwig ve Angry Inch'in Türkçe çevirisi, oyunun başrolünü de üstlenen Yılmaz Sütçü tarafından yapıldı. Diğer başrol Yitzhak'ın Ayşe Günyüz tarafından canlandırıldığı oyunun yönetmen koltuğunda Barış Arman oturuyor.
 
'Hedwig ve Angry Inch' Alman şarkıcı Hedwig’in ve orkestrası Angry Inch’in dünya turnesini konu ediyor. Kazan Dairesi tarafından sahneye koyulacak 'Hedwig ve Angry Inch', 4 Ekim Salı akşamı saat 20.30’da Moda Sahnesi’nde izlenebilir. Oyunun biletleri Biletix’ten ve Moda Sahnesi gişesinden temin edilebilir.