Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » 'Güneşin Sofrasında' buluşmaya devam

'Güneşin Sofrasında' buluşmaya devam

'Güneşin Sofrasında' buluşmaya devam15 Ağustos 2016 - 03:08
Dostlar Tiyatrosu'nun Mahmut Muhtar Paşa Konağı'nda sahnelediği 'Güneşin Sofrasında: Nâzım ile Brecht', gelen tepkiler ve yoğun girişimler sonucu temsillerine devam edecek
Genco Erkal’ın uyarlayıp yönettiği ve İstanbul Kadıköy Lisesi’nin bahçesindeki tarihi Mahmut Muhtar Paşa Konağı’nda sahnelenen 'Güneşin Sofrasında: Nâzım ile Brecht' adlı oyunun gösterimleri, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası alınan güvenlik tedbirleri nedeniyle lisenin Okul Aile Birliği tarafından yasaklanmıştı. Yoğun girişimlerin ardından yasağın kaldırılması üzerine Genco Erkal, oyunların devam edeceğini belirterek bir açıklama yaptı.
 
Açıklamasına "Hayatımızı karartan, kabus gibi yaşadığımız beş gün boyunca bizi ayakta tutan, izleyicilerimizin, basının, kültür ve sanat örgütlerinin, siyasetçilerin, belediye başkanlarının yakın ilgisiydi" diyen sanatçı, yasağın kaldırılması için Change.org'da başlatılan kampanyanın da büyük ilgi gördüğünü hatırlattı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve milletvekillerinin konuyu TBMM'ye taşıyıp ilgili bakanlarlarla ve İstanbul valisiyle yapılan görüşmelerin ardından durdurma kararının kalktığını ifade eden Genco Erkal, "Yaşadıklarımızdan şunu öğrendik. Sevgi, dostluk, dayanışma her derde deva olabiliyor. Haklıysanız, bu enerji başarıya ulaşmanızda en etkili itici güç oluyor" diye konuştu.