Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » "Giselle" yeniden sahnede

"Giselle" yeniden sahnede

"Giselle" yeniden sahnede 04 Aralık 2013 - 12:12 | Selim Borak ve Deniz Zirek, "Giselle"in provalarında.
Balenin baş yaptılarından "Giselle" İstanbul Devlet Opera ve Balesi ile aralık ayında yeniden hayat bulacak

Romantik balenin en önemli örneklerinden olan, konusu Alman şair Heinrich Heine tarafından yazılan "Almanya Üzerine" adlı kitapta anlatılan Wililer Efsanesi'nden alınan "Giselle" İstanbul Opera ve Balesi ile tekrar sahnelenecek. İlk gösterimin 14 Aralık Cumartesi günü yapılacağı temsil 17, 19 ve 21 Aralık tarihlerinde Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi'nde sanatseverlerle buluşacak.

İlk kez 28 Haziran 1841'de Paris'te, Ballet du Théatre de l'Académie Royale de Musique'te sahnelenen bale gösterisinde dans etmeyi çok seven, çocuksu, kırılgan bir köylü kızı olan Giselle'in onunla kılık değiştirip Loys olarak kendini tanıtan ve aslında bir kont olan Albrecht'le olan hikayesi anlatılıyor.

İstanbul Devlet ve Opera Balesi'nin yeniden repertuarına eklediği "Giselle"de konu ve koreografiye sadık kalınarak bazı değişiklikler yapıldı. Ivanka Lukateli'nin koreografisine imza attığı, tecrübeli orkestra şefi Elşad Bagirov tarafından yönetilecek olan eserin dekor tasarımları Adnan Öngün'e, kostüm tasarımları ise Serdar Başbuğ'a ait.

İlke Kodal- Selim Borak , Deniz Zirek – Melih Mertel, Müge Celiloğlu- Erhan Güzel   Giselle ve Albrecht rollerini dönüşümlü olarak dans edecekler.

Kraliçe Myrtha‘yı Tülay Yalçınkaya, Melike Manav, Işık Kuka, Ebru M. Göktan, Hilarion‘u Ömer Erenler, Mehmet Nuri Arkan ve Onur Tunay, köy pas de deux’yü ise Müge Celiloğlu-Olcay Tunceli, Merve Topaldemir-Deniz Özaydın yine dönüşümlü olarak dans edecekler.