Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » 'Figaro'nun Düğünü' Antalya'da

'Figaro'nun Düğünü' Antalya'da

'Figaro'nun Düğünü' Antalya'da14 Kasım 2012 - 07:11 | Devrim Demirel, Aslı Ayan, Umut Tarık Akça, Serhat Konukman, Medine Tuganova, Nurdan K. Aydın ve Engin Suna, AntDOB'un sahnelediği "Figaro'nun Düğünü" operasında.
Antalya Devlet Opera ve Balesi, Mozart'ın ünlü operasını Alexander Titel'in rejisi ve şef Gaetano Soliman'ın yönetimiyle temsil edecek
Wolfgang Amadeus Mozart'ın ünlü komik operası ”Figaro’nun Düğünü”, Antalya Devlet Opera ve Balesi (AntDOB) tarafından 17 Kasım'da sahnelenecek.

Rejisini Rus yönetmen Alexander Titel'in yaptığı, orkestrasını İtalyan Şef Gaetano Soliman’ın yöneteceği operada, sanatçılar özel kostümlerle defile de yapacak.

Umut Tarık Akça, Aslı Ayan, Serhat Konukman ve
Devrim Demirel, "Figaro'nun Düğünü"nde.
Operada "Figaro"yu Umut Tarık Akça, "Kont Almaviva"yı Serhat Konukman, "Kontes"i Nurdan K. Aydın canlandıracak. Aslı Ayan ”Susanna”, Ebru Kaptan ”Cherubino”, Medine Tuganova ”Marcelina”, Engin Suna ”Bartolo”, Devrim Demirel ”Basilio”, Metin Yakar ”Don Curzio”, Heyecan Gizem Ceylan ”Barbarina” ve Taner Ölçen ”Antonio” rolünde izleyicilerin karşısına çıkacak.

Lorenzo da Ponte'nin librettosunu yazdığı, Mozart'ın bestelediği opera, ilk kez 1 Mayıs 1786 tarihinde Viyana Burgtheater'da (İmparatorluk Saray Tiyatrosu) sahnelendi.

18. yüzyıl Sevilla'sında "çılgın" bir gün

Beaumarchais'nin "La folle journée, ou le Mariage du Figaro" (Çılgın Gün ya da Figaro'nun Düğünü) adlı tiyatro oyunundan uyarlanan opera, 18. yüzyıl sonu Sevilla'sında geçen "çılgın bir günü" konu alıyor. Çapkın Kont Almaviva, zamanında Figaro'nun yardımıyla evlendiği eşi Kontes'ten sıkılmış, Figaro'nun nişanlısı ve Kontes'in hizmetçisi Susanna'yı baştan çıkarmaya çalışmaktadır. Durumun farkında olan Kontes, kocasının kendisine dönmesini, Figaro Kont'a unutamayacağı bir ders vermeyi, Susanna ise Kont'un ilgisinden kurtularak Figaro ile bir an önce evlenmeyi istemektedir. Bu arada genç ve yakışıklı uşak Cherubino'nun Kontes'e olan ilgisi de işleri iyice karıştırır.

Opera, 17 Kasım Cumartesi günü saat 16.00’da, 27 Kasım Salı saat 20:00'de ve 15 Aralık Cumartesi Haşim İşcan Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.