Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » "En İyi Bale-Dans Yapımı" yeniden

"En İyi Bale-Dans Yapımı" yeniden

"En İyi Bale-Dans Yapımı" yeniden25 Aralık 2012 - 05:12
"Yılın Bale-Dans Yapımı" kategorisinde en iyi yapım seçilen "Genç Werther'in Acıları", İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından yeniden sahneleniyorAndante Müzik Dergisi'nin verdiği 2012 Donizetti Ödülleri'nde "Yılın Bale-Dans Yapımı" kategorisinde en iyi yapım seçilen, Istanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından Deniz Zirek'in ise ‘Yılın Kadın Dansçısı’ ödülüne layık görüldüğü “Genç Werther’in Acıları” balesi, Süreyya Opera Sahnesi'nde yeniden seyirciyle buluşuyor.

Koreografisi Yannick Boquin’a ait eserin librettosunu yazıp sahneye koyanlar ise, Yannick Boquin ve Siner Gönenç.

Genç Werther’in Charlotte’ye olan aşkını, orijinal romana bağlı olarak yorumlayan koreograf, romantik dönemin en önemli bestecilerinden Frédéric Chopin'in müzikleri üzerine kurguladığı atmosferde lirizmi doruklara taşıyor. Piyano eşliğiyle sahnelenen eserde, temsil boyunca ünlü besteci Chopin'in 28 eseri; Bakü asıllı piyanist, İzmir Devlet Opera ve Balesi misafir sanatçısı Yelena Şekalyova tarafından yorumlanıyor. Eserin bir diğer sürprizi ise başarılı bariton Bahadır Noyan Coşkun'un seslendirdiği ve kendisine ait bir beste olan arya.



Eserde; Werther’i Melih Mertel/Erhan Güzel, Charlotte’yi Deniz Zirek/Zuhal Balkan, Albert’i Barış Adikti/Ömer Erenler Albert’in yakın arkadaşı Wilhelm’i ise Egemen Kement/M.Nuri Arkan yorumluyor. Eserin ait olduğu dönem olan 18.yüzyılı andıran dekor ve kostümlerin yaratıcısı İsmail Dede, ışık ise Bülent Darcan imzası taşıyor. Genç Werther'in Acıları balesi 25 ve 27 Aralık tarihlerinde Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi’nde izlenebilir.