Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » ''Olmamış mı?'' Mart ayında sahnede

''Olmamış mı?'' Mart ayında sahnede

''Olmamış mı?'' Mart ayında sahnede16 Mart 2013 - 02:03
90'larda Türkiye'de büyümek üzerine bir oyun olan "Olmamış mı?" İTÜ Maçka Kampüsü İşletme Fakültesi Tiyatro Salonu'nda31 Mart Pazar gününe kadar sahnelenecek2011 yılında "Atış Serbest", 2012 yılında "Bugün Aşık Olucam" adlı oyunlarla İstanbul alternatif tiyatro sahnesini hareketlendiren Studio 4 İstanbul'un yeni oyunu "Olmamış mı?" izleyiciyle buluşuyor.

İlk kez 18. İstanbul Tiyatro Festivali'nde sahnelenen ve New York’taki CUNY Brooklyn College’den Oyunculuk Yüksek Lisansı’nı aldıktan sonra off-Broadway’de ve New York’un alternatif downtown tiyatrolarında birçok performans gerçekleştiren Fatih Gençkal'ın yönettiği oyun 17, 24 ve 31 Mart Pazar tarihlerinde saat 19:00'da İTÜ Maçka Kampüsü İşletme Fakültesi Tiyatro Salonu'nda sahnelenecek.

90'larda çocukluk ve gençlik yıllarını geçiren oyuncuların kendi hikayelerinden derledikleri "Olmamış mı?" içinde 90'larda geçirilen çocukluğun dünyanın bugününü nasıl şekillendirdiğini araştırıyor. Oyun, 90'ların pop şarkılarından, televizyon dizilerinden, politikacıların konuşmalarından alıntılarla yarattığı kara mizah diliyle izleyicilerle buluşacak. Bilet fiyatları öğrenciler için 15 TL, yetişkinler için 25 TL olarak belirlendi.

"Olmamış Mı?" Almanya yolcusu

Oyunun İTÜ Maçka Kampüsü'ndeki temsilleri Tiyatro Medresesi yararına gerçekleştirilecek ve oyun gelirinin bir bölümü Tiyatro Medresesi'ndeki çalışmalara aktarılacak. "Olmamış mı?", İstanbul'daki temsillerinin ardından Haziran ayında
Almanya'nın önde gelen tiyatro festivallerinden Theaterformen'de ve Festival Premieres’de yeniden izleyiciyle buluşacak.