Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Yeşilçam temalı "Jönler" isimli sergi açıldı

Yeşilçam temalı "Jönler" isimli sergi açıldı

Yeşilçam temalı "Jönler" isimli sergi açıldı25 Ocak 2018 - 12:01
Ressam Birim Erol'un, Yeşilçam temalı "Jönler" isimli resim sergisi, Türk sinemasının usta oyuncularını sanatseverlerle buluşturdu.
Hidden Coffee House Bebek'in ev sahipliğinde gerçekleşen sergi  açılışında Birim Erol, Yeşilçam'ın ilham kaynağı  olduğu 17. kişisel sergisini sanatseverlere sunmaktan duyduğu heyecanı anlattı.
 
 
 
    İnsanın iç ve dış dünyayla kurulan bir yol olarak sanatla iletişime  geçtiğini ve kendisinin de iç dünyasını göstermenin yolu olarak kabul ettiğini  aktaran Erol, "An ve anlık duygulardan esinlenerek, dışavurumcu bir üslupla  eserlerime hayat veriyorum." diye konuştu.
 
  
 
    Erol, sergiden elde edilecek geliri, "Engelsiz Yaşam Vakfı" ile  paylaşacağını belirterek,  şunları kaydetti:
 
  
 
    "Bende hatırası olan, filmlerini izlediğim zamanlarda etkisi altında  kaldığım Türk sinemasının erkek oyuncularını resmettim. Çocukluğumda Öztürk  Serengil'i mimiklerimle taklit ettiğimi veya Cüneyt Arkın gibi bir yerlerden  atlamaya çalışırken bir yerlerimi filan kırdığımı hatırlıyorum. Tıpkı benim gibi  herkesin mutlaka bir anısı olan aktörleri resmetmek ve onlara hayat vermek,  gerçekten çok heyecanlıydı. Bu sergiyi hazırlarken o günlerin bende bıraktığı  izler çok işime yaradı ve bunları tablolarıma yansıttım. Bazı aktörlerin  fotoğraflarına rastlayamadığım için de filmlerindeki görüntülerden esinlendim ve  bunları sinemaseverlere, sanatseverlere sunmak, onlarla bir şekilde yeniden  buluşturmak istedim."
Etiketler: Yeşilçam