Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Ütopya diyarı bir fuar

Ütopya diyarı bir fuar

Ütopya diyarı bir fuar26 Ekim 2017 - 10:10
27. Artist / İstanbul Sanat Fuarı, 4 Kasım'da kapılarını ziyaretçilere açacak
Bu yıl 27. kez kapılarını açmaya hazırlanan Artist 2017 / İstanbul Sanat Fuarı, 7 no’lu ana salonunda pek çok galeriyle birlikte 'Ütopya' teması kapsamında büyük bir projeye; 8 no’lu salonda ise bağımsız genç sanatçılara ve etkinliklere ev sahipliği yapacak. 4 Kasım'da saat 11:00’de kapılarını ziyaretçilere açacak olan Artist 2017 toplamda 12 bin metrekareyi aşkın iki salonunda dokuz gün boyunca sanatseverlerle yüzlerce sanatçının bini aşkın eserini buluşturmaya hazırlanıyor. İstanbul Sanat Fuarı’nın, her yıl sanat alanındaki çalışmaları nedeniyle verilen onur ödülleri de sahiplerini buldu. Plastik Sanatlara önemli katkıları nedeniyle Sanatçı Onur Ödülü Nur Koçak’a, Sanat Tarihçisi / Eleştirmen Onur Ödülü Ali Artun’a, Koleksiyoner Onur Ödülü Yunus Büyükkuşoğlu’na değer görülürken, Sanatsever Kurum Onur Ödülü ise FARPLAS’a verildi. Ödüller, 6 Kasım'da düzenlenecek geleneksel TÜYAP Onur Yemeği’nde sahipleriyle buluşacak.
 
Fuarda Onur ödülleri kapsamında Nur Koçak’ın yapıtlarından oluşan özel bir serginin yanı sıra Yunus Büyükkuşoğlu Koleksiyon Sergisine de geniş bir yer verilecek. Sanat teorisine ve eleştirisine uzun yıllar emek vermiş olan sanat tarihçisi/eleştirmen Ali Artun’un kurucusu olduğu internet üzerinden yayın yapan sanat tarihi ve eleştiri e-dergisi E-SKOP fuarın yedinci salonunda yer alan 'Ütopya' projesine bir 'sanat indeksi'yle katkı sağlayacak. ARTİST 2017 ayrıca AICA Türkiye’nin davetiyle Julian Stallabrass’ı ağırlamaya hazırlanıyor. İngiliz sanat tarihçisi ve eleştirmen Stallabrass, 2009 yılında İletişim Yayınları’ndan çıkan 'SANAT A.Ş.' kitabında çağdaş sanat ve bienaller üzerine eleştirel bir yaklaşımla, çağdaş sanatın hayat ile mesafesini tartışmış; sanatçı, üretim ve neoliberal odaklar arasındaki ilişkiyi irdelemişti.
 
Julian Stallabrass, İstanbul Sanat Fuarı’nın davetlisi olarak 'Küreselleşen Sanat, Popülizm ve Eleştiri' konulu panelde konuşmacı olarak yer alacak. Panel 7 nolu salon içindeki etkinlik alanında gerçekleşecek.