Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Uluslararası sanat projesi; "Güzel Türkiyem"

Uluslararası sanat projesi; "Güzel Türkiyem"

Uluslararası sanat projesi; "Güzel Türkiyem"16 Nisan 2018 - 10:04
Farklı ülkelerde kendi alanlarında bilinen profesyonel sanatçılar Türkiye temalı sergide buluştu.
İstanbul-Rusya ve komşu ülkeler girişimciler (İstanbul-RusKom) derneğinin desteğiyle yürütülen ve bu ülkenin güzelliğini yansıtmak için oluşturulan Uluslararası sanat projesi "Güzel Türkiyem" farklı ülkelerden Türkiye'ye aşık sanatçılardan(Türkiye, Rusya Federasyonu, Ukrayna, Kosova, Azerbaycan, Makedonya, Belarus, İngiltere ) oluşuyor.
 
 
Eserler, Türkiye'nin doğasının ve mimarisinin güzelliğini gösteriyor. Serginin katılımcıları, ülkelerinde bilinen profesyonel sanatçılar. Ayrıca üniversitelerde ve derslerde resim yapmayı öğretiyorlar. Bazıları Türkiye'de yaşıyor, bazıları işlerini yolladı veya projenin açılışına özel olarak ulaştı. Sanatçılara ek olarak, Türkiye, Rusya ve Ukrayna'dan şairler projeye katılıyor.
 
Projenin misyonu sadece Türk ve yabancı sanatçıların gözüyle doğanın ve mimarinin güzelliğini göstermekten ötesi hayatın güzel yanını göstermek. Sanatın insanlara estetik zevk ve pozitif enerji getirmesini amaçlıyor.
 
15 Nisan'da açılan Sultanahmet semtindeki AND Otel'deki sergi, projenin üçüncü sergisi.
 
İlk sergi, Maltepe'de Türkan Saylan Kültür Merkezinde yapıldı . İkincisi ise Fatih Anemas galerisinde yapıldı .
 
Sanat küratörü Cornelia Margan sergi ile ilgili şunları söyledi:
 
- Bu projenin amacı Türkiye'nin her bölgesinin güzelliğini , eşsiz tarihi, doğa ve mimari güzelliklerini  sanat aracılığıyla göstermek.  Böylece projemiz "Güzel Türkiye" ortaya çıktı. Bu güzel ülkenin izlenimlerini paylaşmak isteyen sanatçıları ve şairleri bir araya getirdi. Proje  büyüyecek, gelişecek, yeni şehirleri kapsayacak. Resim ve şiirimizi tanımak için mümkün olduğunca çok insanı görmek, pozitif sanatımızla ülkemizin güzelliğini göstermek isteriz .
Etiketler: Güzel Türkiyem